Freedom art festival u Pančevu 1Foto: www.domomladinepancevo.rs

Drugi po redu FreeDom Art Festival, koji okuplja više od stotinu izvođača i umetnika iz zemlje i inostranstva, održaće se od 17. do 28. avgusta na više lokacija u Pančevu, u organizaciji Doma omladine, a pod pokroviteljstvom Grada Pančeva.

Tokom šest dana na festivalu će biti organizovano 20 različitih programa, sa više od 100 umetnika iz zemlje i inostranstva.

Ovogodišnj FreeDom Art Festival pevaće o slobodi, govoriće glasno o umetnosti, učiće nas o univerzalnim vrednostima,podsetiće nas na vrline koje imamo u sebi, promovisaće odgovornost, pozvati nas na solidarnost, motivisaće nas na humanost, saopštili su organizatori.

Festival počinje pretfestivaskim programom 17. avgusta ispred zidića kod OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Pančevu, predstavljanjem murala koje su oslikali Siniša Janjić, Studio „Kriška“, c6h6 kids i Instiktiv kreativ.

Istog dana biće otvorena izložba o istoriji Pančeva dugoj 300 godina, koju realizuje Istorijski arhiv u Pančevu, pod nazivom „Dani slobode u Pančevu“.

Poslednji dan FreeDom Art Festivala posvećen je filmu kao mediju koji godinama smelo progovara o slobodi.

Filmski maraton posvećen je slobodnim i slobodoumnim ženama, koje su svojim primerom menjale percepciju okoline i pokretale važna pitanja.
Na program su filmovi „Vita aktiva“, „Sonita“ i „Voli vas vaša Sexymaya“.

Za kraj festivala zakazan je koncert Kralja Čačka u proširenom sastavu, sa bendom, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari