Dajana KitonFoto: Paramount Pictures - Alfran Prod / AFP / Profimedia

Više od pola veka nakon izlaska „Kuma“, Dajan Kiton još uvek se pita zašto je baš ona odabrana za ulogu u ovom legendarnom filmu. Glumica poznata po filmu „Eni Hol“ preko Instagrama se javila reditelju „Kuma“ Frensisu Fordu Kopoli i upitala ga zašto je odabrana za ulogu Kej, žene Majkla Korleonea.

U svom odgovoru, Kopola je rekao da su dubina i slojevitost koje Kiton uspeva da prikaže na filmskom platnu bili glavni faktor iza njegove odluke. „Odabrao sam te jer si u sebi imala nešto duboko, duhovito i zanimljivo iako si trebala da glumiš samo poštenu, tipičnu suprugu“, napisao je Kopola, a preneo Index.

Reditelj je dodao da ga je privukao i glumičin nastup u mjuziklu „Kosa“. „Fred Aster me pozvao da pogledamo zajedno mjuzikl ‘Kosa’, koji još nije pogledao. Ti si glumila u njemu i imala si sjajan glas“, naveo je Kopola.

Kiton se 2022. godine tokom 50-godišnjice „Kuma“ osvrnula na njegov treći nastavak. Glumica, koja se pojavila u sva tri filma, priznala je da je nije impresionirao „Kum III“ iz 1990, ali prošlogodišnja verzija u kojoj je Kopola restrukturirao početak i kraj filma je, prema njenim rečima, značajno poboljšala poslednji nastavak trilogije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari