Hvala vam što ste došli u ovolikom broju dok igra Đoković – rekao je Zoran Panović, glavni i odgovorni urednik Danasa, u petak uveče, na promociji svoje knjige sabranih intervjua „Vreme špricera“ u sali Muzeja rudničko-takovskog kraja u Gornjem Milanovcu.

Veoma posećenoj promociji, koju je organizovala Biblioteka „Braća Nastasijević“, prisustvovao je i Milisav Mirković, predsednik Opštine Gornji Milanovac, a o knjizi je govorio novinar Milomir Marić, inače rođeni Milanovčanin.

– Ova knjiga je freska našeg vremena. Sagovornici su raznorodni, i možda je i to špricer. Zajedničko je da su ovi Panovićevi junaci većinom razumni ljudi, nisu učestvovali u „demokratizaciji Srbije“, i oni su opomena da vidimo šta smo izgubili. I ovde se pokazuje da je nevolja sa nama što iz jedne zablude idemo u drugu, što smo u svakom vremenu mislili da od ovog nema gore i da smo za dve decenije proćerdali dva veka moderne srpske istorije – rekao je Marić.

Zoran Panović je podvukao da se knjiga zove „Vreme špricera“ kako bi se kroz tu metaforu pokazalo da smo u poslednjih 20 godina sve razvodnjili.

– Od Mihajla Mihajlova po do Zdravka Čolića, svi ovi ljudi daju sliku jednog vremena. Neki intervjui i danas stoje, a neki ne. Radmilo Armenulić u intervjuu kaže, u vreme krize srpskog tenisa, da je primetio jednog malog tenisera koji će biti uspešan. To je bio Novak Đoković. Bebi Dol u to vreme priča kako je principijelna, i pazi gde odlazi i s kim se druži, a danas vidimo da je ona čest gost u rijaliti šou programima – rekao je Panović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari