Gaj PirsFoto: EPA-EFE/ANDRE PAIN

Redakcija magazina Veniti fer u Francuskoj izvinila se zbog toga što je obradila fotografiju glumca Gaja Pirsa, tako što je izbrisala značku palestinske zastave koju je glumac nosio na sakou. Taj potez, koji je brzo izazvao negodovanje na društvenim mrežama, neki su označili kao pokušaj cenzure.

„Pošto palestinski narod već trpi velike traume i gubitke zbog osvetoljubivog režima Netanjahua, veoma je žalosno da ugledna publikacija kao što je Veniti fer pokušava da eliminiše podršku koju ja ili bilo ko odluči da pruži“, rekao je Gaj Pirs za Si-En-En, prenosi N1.

Dodao je da lično misli „da je to sramota“.

Pirs je predstavljen u Veniti feru u Francuskoj prošle nedelje kao deo serije portreta glumaca na Filmskom festivalu u Kanu 2024. Pirs je tamo bio da promoviše svoj novi film „The Shrouds“.

Pored zvezda poput Sebastijana Stena i Bele Hadid, Gaj Pirs je nosio crno odelo Iva Sen Lorena na fotografisanju, smešeći se pravo u kameru.

Ali korisnici društvenih mreža primetili su da nešto nije u redu. Mala značka palestinske zastave, koju je Pirs nosio na reveru sakoa u Kanu, nedostajala je na fotografiji, iako je druga fotografija, na kojoj se bedž nalazi, postavljena na Instagram stranici magazina istog dana kada je članak objavljen.

Bela, crvena, crna i zelena, boje palestinske zastave – i dalje su bile vidljive na njegovoj narukvici na zglobu.

Negodovanje na društvenim mrežama, poput Iksa i TikTika, navelo je časopis da zameni obrađenu fotografiju i objavi izvinjenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari