Gaj Riči radi na seriji o Šerloku HolmsuFoto: EPA-EFE/ANDRE PAIN

Amazon će napraviti seriji o životu poznatog fiktivnog detektiva Šerloka Holmsa, pod nazivom „Young Sherlock“. Engleski reditelj Gaj Riči režiraće seriju od osam epizoda, a glavnu ulogu dobio je Hiro Fajns Tifin, koji je s Ričijem već sarađivao na filmu „The Ministry of Ungentlemanly Warfare“.

Ovo nije prvi put da Gaj Riči radi na projektu o Šerloku Holmsu. On je, naime, poznatog detektiva već prikazao u nekoliko filmovima u kojima je Robert Dauni Džunior igrao Šerloka Holmsa, a Džud Lou Džona Votsona.

Kako prenosi Index, serija će se bazirati na romanima Endrua Lejna koji su počeli da izlaze 2010. godine, a trenutno ih ima osam u serijalu. Metju Parkhil će biti izvršni producent i glavni autor serije, a on će s Ričijem sarađivati na adaptaciji materijala iz romana. Riči je otkrio da će ova verzija priče o Šerloku biti onakva kakvu ljudi dosad nisu videli.

„U seriji ‘Young Sherlock’ videćemo uzbudljivu novu verziju detektiva za kojeg svi misle da ga poznaju. Istražićemo ovog zagonetnog lika, saznati šta ga pokreće i kako je postao genije koga svi volimo“, rekao je Riči za Dedlajn.

Šta gledaoce očekuje u seriji?

Iako lik Šerloka Holmsa u romanima ima 14 godina, u seriji će imati 19 godina. Trenutno nije poznato kada počinje snimanje serije ni kada je očekivana premijera, ali je poznat zvanični sinopsis za seriju.

„Sa napunjenih 19 godina Šerlok Holms je osramoćen, sirov, bez dlake na jeziku i neformirane ličnosti. Igrom slučaja on će naći usred gužve koja je nastala zbog misterioznog ubistva na Univerzitetu Oksford. Upuštajući se u svoj prvi slučaj s nedostatkom discipline, Šerlok uspeva da razotkrije zaveru koja će zauvek promeniti njegov život“, piše u sinopsisu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari