Drugi međunarodni festival gitare „Zlatna nota“ održan u Donjem Milanovcu protekao je u znaku talentovanih mladih muzičara iz Srbije i Slovenije. Klasična gitara, dar muzičke kuće SMS iz Novog Sada kao glavna nagrada ovog kvalitetnog takmičenja, otišla je u ruke Nikole Đorđevića iz Niša koji gitaru uči u klasi Milana Mitića.

Drugi međunarodni festival gitare „Zlatna nota“ održan u Donjem Milanovcu protekao je u znaku talentovanih mladih muzičara iz Srbije i Slovenije. Klasična gitara, dar muzičke kuće SMS iz Novog Sada kao glavna nagrada ovog kvalitetnog takmičenja, otišla je u ruke Nikole Đorđevića iz Niša koji gitaru uči u klasi Milana Mitića. Evidentan je kvalitativni pomak u poređenju sa prošlogodišnjim festivalom gitare, a druga „Zlatna nota“ u Donjem Milanovcu potvrdila je činjenicu da takmičenja pomažu podizanju kvaliteta, jednodušna je ocena članova stručnog žirija izrečena juče nakon dodele priznanja.
Profesori Boško Radojković iz Beograda, Vesna Petković iz Niša i Ivana Ziherl iz Ljubljane procenjivali su umeće pedesetak takmičara iz Požarevca, Paraćina, Smedereva, Jagodine, Niša, Negotina, Zaječara, Knjaževca, Majdanpeka i Ljubljane, razvrstanih u tri takmičarske kategorije – niža muzička škola, srednja muzička škola i muzička akademija koji su u skladu sa svojim muzičkim obrazovanjem svirali kompozicije po slobodnom izboru. Osim Nišlije Nikole Đorđevića,svojim muziciranjem izdvojili su se još Vesna Marčun iz Ljubljane, Andrija Lazarević i Filip Živanović iz Smedereva, Mirko Labović iz Paraćina, Danilo Milojković iz Požarevca, Luka Milošević, Lazar Jovičić i Strahinja Milošević iz Jagodine, Marko Radojković i Miloš Adžić iz Niša, Marin Liksarević i Aleksa Grujić iz Negotina, Marko Marić iz Zaječara, kao i Predrag Milošević i Danijel Rašić iz Knjaževca, koji su u svojim kategorijama kao i Marko Balabanović, Marko Trajić, Nemanja Erić i Nikola Jevrić iz Majdanpeka osvojili prvu nagradu.
Procena učesnika, stručnog žirija i organizatora, Muzičke škole „Ranko Krivić“ Majdanpek, je da će već iduće godine, sledeća „Zlatna nota“ napraviti korak više i postati respektabilni festival gitare u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari