Kadar iz filma "Gladijator 2"Foto: Entertainment Pictures / Alamy / Alamy / Profimedia

Slavni režiser Ridli Skot je u nedavno objavljenom intervjuu komentarisao svoj novi film „Gladijator 2“, koji u bioskope stiže na jesen.

U intervjuu za časopis „Empire“, Skot je je otkrio da gledaoce očekuje uzbudljiva akcija od prvog minuta filma.

„Film počinje s verovatno najvećom akcionom sekvencom koju sam ikada napravio“, rekao je reditelj i dodao da je pomenuta sekvenca „verovatno veća od svega što ste gledali u ‘Napoleonu'“.

Osim toga, nije otkrio nikakve druge detalje o samoj sceni.

Priča filma „Gladijator 2“

Podsetimo, studio „Paramount Pictures“ početkom jula objavio je prvi trejler za nastavak epskog istorijskog filma „Gladijator“, a njegova radnja prati Lucija (Pol Meskal) koji sa svojom porodicom mirno živi u Numidiji. No, nakon invazije generala Markusa Akacija (Pedro Paskal), Lucije završava u ropstvu. Inspirisan Maksimusom, on odlučuje da postane gladijator i dovede u pitanje vladavinu cara Karakale.

Osim pometunih glumaca, u filmu „Gladijator 2“ igraju i Džozef Kvin, Koni Nilsen, Denzel Vošington, Fred Hečinger, Rori Meken, Riana Djus, Derek Džejkob i drugi. Nastavak Oskarom nagrađenog filma snimljen je po scenariju koji su napisali Piter Kreg i Dejvid Skarpa, prenosi Index.

„Gladijator 2“ će se pojaviti u našim bioskopima od 14. novembra ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari