"Glasam za Kulturu" 1Foto: Stanislav Milojković

Tradicionalni, peti po redu Dani kulture studenata kragujevačkog Filološko-umetničkog fakulteta (FILUMA-a), koji se ovoga puta organizuju pod sloganom „Glasam za Kulturu“, počinju sutra i trajaće do 11. aprila.

U narednih petnaest dana biće, prema najavi organizatora, održano preko dvadeset kulturno-umetničkih događaja na više od deset lokacija u gradu.

– Manifestaciju su u celosti osmislili i realizovaće je, samostalno i uz saradnju profesora, studenti Filološko-umetničkog fakulteta. Cilj je da se među mladima promoviše raznolikost i bogatstvo kulture, uspostavi interakcija između studenata različitih generacija i studijskih grupa, kao i da se široj publici približi primenjena i likovna umetnost, muzičko izvođaštvo i kulturno stvaralaštvo naroda čiji se jezici, književnosti i kulture izučavaju na Fakultetu, navodi se u saopštenju studentske organizacije FILUM-a. Dodaje se da će, pored poetskih večeri, dramskih prikaza, likovnih izložbi i muzičkih programa, manifestacija uobičajeno imati i nove sadržaje. Ove godine to će biti likovna radionica za decu sa posebnim potrebama i muzička radionica za decu bez roditeljskog staranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari