Glavni autor "Mućki" zabranio ponovno emitovanje jedne epizode popularne britanske serije 1Foto: All Film Archive/Bbc / Mary Evans Picture Library / Profimedia

Tvorac serije „Mućke“ Džon Salivan odlučio je da zabrani ponovo emitovanje jedne od epizoda serije nakon što je shvatio da nije zadovoljan kako je ona ispala.

Prvi put emitovana 25. decembra 1986, epizoda pod nazivom „A Royal Flush“ prikazuje Rodnija i Del Boja kako putuju u dom Lejdi Viktorije, kraljičine rođakinje, u Berkšajeru. Međutim, Del Boj nije bio dovoljno otmen da bi se uklopio u društvo koje uživa u operi i gađanju glinenih golubova.

U jednom trenutku navodno je zapretio osobi iz publike koja se smejala: „Sići ću i udariti te u oko.“ Nakon toga, popio je previše pića i počeo da se šali na Rodnijev račun. Salivanu se takvo ponašanje uopšte nije svidelo.

U dokumentarcu „Secrets and Scandals of Only Fools and Horses“, montažer Kris Vedsvort prisetio se da je Salivan pomenutu epizodu opisao kao „mračnu zbog nasilnog ponašanja jednog od glavnih protagonista“.

„Rekao je: ‘Ovo nije dobra epizoda.’ Nije mu se svidelo što je Del Boj bio toliko okrutan prema Rodniju. Epizoda je emitovana na televiziji, ali mislim da nismo u potpunosti uspeli u onome što smo nameravali da prikažemo“, otkrio je Vedsvort, prenosi Index.

Salivan je pristao da se epizoda prikaže na DVD-u, objavljenom 2005, ali u izmenjenoj verziji, s dodatkom smeha publike, koji je trebalo da ublaži nelagodu. Tvorac „Mućki“ preminuo je 2011.

Između 1981. i 1991. emitovano je sedam sezona serije. Uz božićne specijale, „Mućke“ su se emitovale sve do 2003, a snimljeno je ukupno 64 epizode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari