Glumci u prvom planu 1

Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine, najstariji pozorišni festival u regionu, održaće se ove godine 68. put a posle nekoliko godina pauze, domaćini su mu ponovo Zrenjanin i NP “Toša Jovanović” rečeno je na današnjoj konferenciji u Izvršnom veću Vojvodine.

Najbolje u vojvođanskoj pozorišnoj produkciji videćemo od 23. do 29. aprila, istakao je selektor ovogodišnjeg festivala Goran Ibrajter, koji je objasnio da se u selekciji festivala našlo sedam dramskih predstava i pet predstava za decu.

-Opredelio sam se da u prvi plan istaknem one predstave u kojima je data mogućnost glumcu da razmahne sve segmente svog umeća. Izabrane predstave žanrovski su raznovrsne. Takođe, što se predloška tiče, kreću se u rasponu od domaće i strane klasike do naših i inostranih savremenih autora – obrazloženje je selektora Gorana Ibrajtera.

Slogan festivala je „Glumci su se vratili, publiko” a maniefstacija počinje u ponedeljak, 23. aprila. Članovi žirija su glumica Dragana Varagić, teatrolog mr Miroslav Radonjić i novinarka Smiljka Seljin.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari