Keti BejtsFoto: Rob Latour for Tele / Shutterstock Editorial / Profimedia

Oskarovka Keti Bejts potvrdila je u intervjuu za Njujork Tajms, objavljenom u subotu, da odlazi u penziju nakon svog poslednjeg projekta, televizijske serije „Metlok“.

Sedamdesetšestogodišnja glumica htela je i ranije da napusti glumu, nakon uloge u filmu koji je odbila da imenuje jer je snimanje pošlo po zlu. Tada je izrevoltirana pozvala svoje menadžere i rekla im da ide u penziju.

„Posao preuzima kontrolu nad mojim životom. Ponekad postanem ljubomorna što imam ovaj talenat jer ne mogu a da ga ne iskoristim, a samo želim svoj život“, izjavila je Keti Bejts, prenosi Index.

Uprkos njenom zahtevu, menadžeri su joj par nedelja kasnije poslali scenario za seriju „Metlok“, novu verziju istoimene serije koja se prikazivala od 1986. do 1992. godine.

Za razliku od starijer serije u kojoj je glavni protagonista bio muškarac, advokat Ben Metlok, kojeg je tumačio Endi Grifit, u fokusu nove serije biće advokatica Medlin Metlok, koju igra Keti Bejts.

Medlin Metlok je starija advokatica koja ima osećaj da je zbog svojih godina postala nevidljiva, no to je ne sprečava da se bori za pravdu. Oskarovku je uloga privukla jer se i sama osećala nevidljivo, pogotovo na početku karijere, tako da je odlučila da zbog uloge odloži penziju. Ipak, nakon meseci napornog snimanja spremna je za oproštaj od glume.

„Odjednom mi se pružila prilika da iskoristim sve za što sam se molila, radila i borila se. I to je iscrpljujuće“, rekla je glumica i dodal: „Ovo će biti moj poslednji ples.“

Biografija Keti Bejts

Keti Bejts je karijeru započela krajem 1960-ih kao pozorišna glumica i trebalo joj je dugo vremena da se nametne u svetu Holivudu jer su joj svi govorili da nije dovoljno lepa da bi bila filmska zvezda.

Svetsku slavu donela joj je uloga Eni Vilks u trileru „Misery“ reditelja Roba Rajnera, za koju je dobila Oskara. Drugi značajni filmovi u njenoj karijeri su „About Schmidt“, „Dolores Claiborne“, „Fried Green Tomatoes“ i „Primary Colors“.

Bejts je glumila i u popularnim televizijskim serijama, među kojima se izdvajaju „Dva i po muškarca“ i „Američka horor priča“, za koje je osvojila Emije.

Neki od novijih filmova u kojima smo je mogli gledati su „A Family Affair“, Netfliksova romantična komedija sa Zekom Efronom i Nikol Kidman, kao i drama „Are You There God? It’s Me, Margaret“, u kojoj je glumila uz Rejčel Mekadams.

Serija „Metlok“ počeće da se prikazuje 22. septembra ove godine na američkom televizijskom kanalu CBS i biće dostupna na striming servisu Paramount+.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari