goli u muzejuFoto: Shutterstock/Chinnapong

Osim toga što nudisti idu goli po kući, postoje i razne nudističke plaže, a da je takav slučaj i sa muzejima, do sada nismo čuli.

Muzej u Marseju omogućio je svojim posetiocima da goli razgledaju izložbu umetničkih dela posvećenih naturizmu, ali uz uslov da nose cipele, prenosi RTS.

Aktovi su glavna karakteristika najnovije postavke u Muzeju evropskih i mediteranskih civilizacija u Marseju, i to ne samo na zidovima, piše Gardijan.

Muzej slavi svoju desetu godišnjicu izložbom koja istražuje fenomen naturizma kroz vekove, a jedan od najzanimljivijih aspekata je mogućnost da je posetite goli i to jednom mesečno, ali uz uslov da imate obuću na sebi, navodi britanski list.

Ovaj muzej posetioce zovu da dođu goli sa razlogom

 

Ova nesvakidašnja praksa, organizovana u saradnji sa nudističkim organizacijama, u terminima van redovnog radnog vremena, omogućava ovim posetiocima da u potpunosti dožive duh naturizma, koji se ne vezuje za seksualnost već za slobodu i prirodnost, saopštili su organizatori.

Pod nazivom „Naturistički rajevi“, izložba nudi uvid u istoriju i evoluciju naturizma, posebno u Francuskoj, zemlji koja važi za globalni centar ove prakse.

U sklopu izložbe, koja traje do 9. decembra, posetioci imaju priliku da vide više od 600 eksponata – od fotografija i filmova, do skulptura, knjiga i umetničkih dela iz kolekcija širom Francuske i Švajcarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari