Goran Marković: Broz je bio ljubitelj operete, a Vučić divljanja na severnoj tribini

Reditelj i scenarista o Počasnoj nagradi Maverik za kinematografsku hrabrost i umetničku tvrdoglavost, filmskom festivalu Motovun, koji počinje večeras, osećanju s kojim doživljava svoju profesionalnu i građansku doslednost u pobuni, našoj moralnoj kapitulaciji...

Ostavite komentar


  1. Broz je boleo operetu. Izjava ima logike, operete su sličnih frekvencija kao frekvencije struga na kome rade bravari, još ako je stakato u pitanju, pa radosti naše neopisane…

  2. Mnogi bravari vole operete, da ne kazem gotovo svi. Armiraci nekako vise preferiraju orkestre, kamerne naravno….a moleri oni pa vole simfo rok i fusion jazz..
    Tako stoje stvari

  3. Broz je bio surovi strani okupator. Hrvat iz Kumrovca, agent Kominterne, dozivotni diktator. Po zanimanju metalostrugar

  4. A zašto vi u srbiji nemate neki vaš motovun, bitno je da drndate kulturu u hrvatskoj dok vam dopuštaju…

  5. Да ли је трач или истина да ПреЦедник никад није виђен у позоришту?

  6. Kao dete Olivere i Rada imao je sve komunističke benefite.Pa kao podoban je završio Fakultet u Pragu.Titovac, nešto piše i priča.Okaljao roditelje.Da tih“komunista“ nije bilo i ovaj bi bio anonimus.

  7. Vi i g. M. Pantić tužno starite…ostrašćeno, sa negde „uz put“ pogubljenim unutrašnjim mirom.

  8. Koliko volim samo da pročitam i cujem ono što ovaj Čovek ima da kaze, kao da u mrklom mraku negde sija svetlo. G.Markovic treba da zna da je nasa svetla, hrabra tacka i misao u suludom sistemu u kome zivimo.

  9. Горане, определите се. Је ли дотични „највећи син …“ био бравар или је ипак био неко и нешто друго? Оперета и браварија никада нису ишли скупа верујте. Свако то зна!

  10. Tito uopšte nije bio bravar,već sovjetski agent koji je preuzeo identitet bravara iz Kumrovca.I kao svaki sovjetski brat,“pomogao“nam mnogo.Još osećamo posledice.

  11. Postovanje,gospodine Markovicu.Vasa dela ostace vecna.Vi ste proizvod dva vrhunska umetnika.Kulturni i svoji za razliku od narcisa koji sebe hvale i uvlace se radi prolazne ,mayerijalne koristi.

  12. Neki komentatori kao da su pali s’ Marsa, posledice tog udarca još se osećaju.

  13. Covek je permutovao licnost. Naime, Tito je kulturno nistio Srbiju dok Vucic se bori za Srbiju.

  14. ljubo 54 pricas a neznas,svi nasi studenti u pragu su placali skolovanje koliko imam saznanje na godinu se placalo oko 5000 dolara

  15. Да Горан Марковић прича о колаборацији,Горан Марковић чији су мама Оливера и тата Раде са одушевљењем играли представе за Немце током другог светског рата. После рата су исто тако са одушевљењем пришли комунистима и нико им није замерио ни за једну улогу од те две. Лепо је било и Горану па тек после Брозове смрти снима филм Тито и ја. Накнадна памет?

  16. Ми смо у оваквој ситуацији највише захваљујући Брозу, толико.

  17. Titi je rođen u istinskoj revoluciji, ma kakvom god da je opisali a Vučić na Tominom stiroporu!

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.