INTERVJU Goran Marković: Činjenica je da smo svi sada u „sabirnom centru“, jedino što u tome nema ničeg komičnog

Reditelj koji je obeležio ovdašnju kinematografiju govori o filmu "Sabirni centar", moralnom sunovratu i vlasti koja nastoji da izbriše i poslednju uspomenu na dostojanstveni život...

Ostavite komentar


  1. Bravo Gorane. Život u ovakvom mraku, ispunjen prostotom, bahatošću, bezobrazlukom i nevaspitanjem više nema nikakvog smisla.

  2. Poštovanje gospodine Gorane.Svaka Vaša reč ima težinu.Pitanje je samo kako to shvataju polupismena ljudi u Srbiji.Čemu strah ovih bogatih sportista, glumaca, od kud strah u Akademiji. Oni bi trebali da pokrenu našu Srbiju.Ne,oni ćute ušuškani u Kneza Mihajla,i zaboraviš na svoj narod.Ja se vama divim na vašoj hrabrosti jer godinama trpite ovaj teror. Ipak sačuvali ste obraz i dostojanstvo. Vaši otac i majka mirno počivaju. Srećno Vam bilo Gorane!

  3. Изузетан сценарио и одлична режија. Иако сам гледао филм..доста пута, увек га погледам поново, са задовољством. И као у сваком одличном филму, обавезно приметим неки нов, до тад невиђен, детаљ.

  4. Gospodine Markoviću svaka čast na ovim rečima, ali ima jedan problem, Srbija je ogluvela a i ne zna da čita…..

  5. Jedno veliko hvala za velicanstvenog Gorana.Uvek na pravoj strani,sto je svetlo ove zemlje.

  6. Želim da se narod probudi i shvati gde se nalazimo…ZATO želim da Vam približim,, dam moj prevod istog.. naziv filma Gorana Markovića
    Sabirni centar ….LOGOR!

  7. Sve je istina! Ostarili smo čekajući da prodje ovo ludilo koje traje 30 godina.
    Oni se sprdaju sa nama, pogledajte Jovanu J. Jelenu K. ko je u savetu filološ.fakulteta itd. Previše je ovo za jedan život

  8. Ete dođosmo dole sa Dubrave, skupljasmo neki kamenčiki 😀
    Neverovatno da danas, sem malog broja reditelja, nema onih koji bi napravili izuzetno dobre filmove, sa legendarnim replikama.
    Sve neka mafija, ubistva, mržnja, užas jedan. Tuga jedna šta,
    za 30-ak godina, napraviše od srpske države i srpskog filma.

  9. Dusa me zabolela čitajuci ovaj tekst. Iako sam odavno svesna u kakvom vremenu zivimo, da se ne nazire svetlo na kraju tunela, boli sve to! Moja deca imaju 36 godina, neozenjeni-neudata, kazu sebe nigde nisu nasli?! A ni ja sa 63 godine. Ne pamtim kada sam se nasmejala? Bolujem i lecim se od depresije, lekovi sve jaci, a dusa bolnija.

  10. Bravo ,bravo,bravo !
    Ali izgleda da je sve uzalud.
    Sunovrat je neminovnost !
    Pitam se zašto je pametni Dušan Kovačević zaćutao .Sasvim !?!!!
    Gde je ? Njegova reč ima težinu !

  11. Pa gospodine Markovicu, ni ja se ne bojim ali I ne shrimp mracnjastvo. To nije kreativno nego sretno za zdravlje.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.