Goran Marković o selidbi u Italiju: Poželeo sam predah

Ostavite komentar


  1. Gorane,pozdrav iz Beograda.Odmaraj,uživaj u životu. U godinama smo, svaki tren nam je bitan.Ti si svoje rekao!Šta ćemo mi čiji se glas ne čuje?Bolje što nisi u Beogradu pred ove unapred ukradene izbore. I ja ću izaći i ako znam kraj!

  2. Ova vlast ovakve ljude tera iz Srbije a u Srbiju dovodi emigranti.SRAMOTA.

  3. Nek snimi u Trstu film o isterivanju domicilnog stanovnistva u Istri nakon drugog svetskog rata.

  4. Zalosno da veliki reditelj emigrira u Italiju, da bi imao mir od rezimskih vucibatina. Shvatio je da rezim i njegovi causi svim silama pokusavaju da ga zaustave u realizaciji filma o Radovanu Karadzicu jer to rezimske prvake podseca na sopstvenu proslost i neslavnu ulogu u njoj. Ipak, zelim i verujem da ce uspeti da ga realizuje u vremenu pred nama.
    Uprkos harangi koju trpi, iza Gorana Markjvica stoji grandiozan umetnicki opus koji ni najzesca kampanja tabloidnih medija ne moze da okrnji.

  5. Kako je lepo oricutati ovakav tekst a nasi ministri za kulturu neznaju ni za film ni za pizoriste a knjige im tek ne oadaju napamet da citaju.

  6. Da li se ovako revnosno borio kad je bio mlad protiv Brozovog rezima , kao sada pod stare dane protiv naprednjackog rezima, a te naprednjaka nam je na vlast dovela EU 2012 iz pomoć intelektualaca Srbije zagovornika belih listića , posle pustanja zutih demokrata niz vodu 2011 .

  7. Goran Marković objasnio je realano našu stvarnost, mi je nažalost proživljavamo i doživljavamo svakodnevno…

  8. @Zbunjeni.Nisi gledao „Vec vidjeno“ kad vec spominjes „revnosno borio….“ ili si zaslepljen pa onda samo pricas prazne price.Velicinu kao sto je Goran Markovic bolje ne diraj svojim bednim komentarom.

  9. Dragi, veliki čoveče,
    Želim Vam da nađete mir, da shvatite da je bitka, nažalost, izgubljena a samim tim i mi kao narod.
    Vi ste ovom narodu dali vrhunska umetnička dela i Vaše ime će se kroz istoriju pamtiti i sa pijetetom spominjati. Vi već sada imate ono što oni nikad neće.
    Veliki pozdrav, uživajte u prelepoj Italiji.

  10. Veliki reditelj. O njegovom delu odlučuju magarci. Tužno i ružno.

  11. Treba i drugi časopisi da prenesu razgovor, a ne samo Danas. 99% Srbije pojma nema sta jedan vredan, pametan i uspesan čovek govori.

  12. Komunistički aparatčik koji je uživao sve blagodati svih režima. Pri tome se, očito, i dobro ovajdio čim može da sebi priušti selidbu u Italiju.

  13. Čim ne dobiju pare za prosečne filmove koje žele da snimaju naši reditelji, glumci i ostali umetnici se okome na državu. Bjelogrlić dobijao obilato novac i prvom prilikom kada novac nije dobio Srbija je postala ,,zmijarnik,, kako kaže ovaj glumac iz Barande. Nadam se da će Marković uživati u Italiji od novca zaradjenog u Srbiji, te da će videti da bi u Italiji teško dobio novac za bilo kakva projekat vezan za Film. Mnogo smo ostrašćeni i sujetni.

  14. Godpodine Markoviću, ima i drugih, MLADIH autora kojima bi trebao novac za realizaciju odličnih filmova. Do kada bi se vama trebalo davati? Do smrti?
    A kategoriju nacionalnih penzija treba ukinuti. Ja sam kao lekar spasio mnoge živote , proveo stotine neprospavanih noći i nemam nacionalnu penziju, a pitam se i zašto je dodeljivati ikome.

  15. Zamislite da jedna maja gojkovic sudi o liku i delu ovakvog coveka,i tako u svim sferama drustva prevaranti,lopovi,bitange,bez casti i obraza donose sud i kroje sudbinu nasoj deci,posrnuli smo debelo i nema nam spasa

  16. Biti stručan i nadaren u nečemu ne znači biti pametan za stvari i događaje van struke,pobeći od svog naroda pod izgovorom da mu smeta vlast nije za pohvalu i divljenje,to je lična slabost i lična odluka.

  17. „Velika glumica“ Vjera Mujovic je bila u komisiji koja mu je odbila nacionalnu penziju
    Valjda se zena oseca vecim umetnikom od gospodina Markovica
    Sta urade gramzivost, necovecnost i kompleksi

  18. Potpuno razumem i podrzavam Vasu odluku. Da sam mogla i ja bih odavno uradila isto. Ljudi su oduvek, bar oni koji su bili u mogucnosti, odlazili i trazili bolje mesto za zivot. Neki su uspeli, neki nisu, ali su bar znali da su pokusali. Vi ste ostvaren covek, a u Trstu mozete da zivite bolje nego u Srbiji. Sve najbolje.

  19. Koliko života ljekari spase a ne dobiju nacionalnu penziju a zašto baš Vi. Zarađivali ste i previše pa možete živjeti gdje hoćete. Pustite i mlade od vas da i oni zarađuju. Idite bre u penziju, dosta je više.

  20. Neka je Veljko Ražnatović dobio nacionalnu penziju!Velikani odlaze.Sa srećom veliki umetniče i čoveče!

  21. Pametna odluka g. Gorane. Pronađite svoj mir u normalnom okruženju, ova zemlja je beznadežan slučaj. Pretežno.

  22. Sve umetnik do umetnika, a od umetnosti da se čovek prekrsti i zaplače…A da ostane u Srbiji malo njih se osmelilo i zarađeni novac investiralo. Redak slučaj je Kusturica. Možda im je korisnije živeti i stvarati u tuđoj zemlji a ne u Domovini.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.