Goran Marković: Pod stare dane sam postao levičar

Reditelj Goran Marković, za Danas, povodom svog upravo objavljenog romana "Tito i ja"

Ostavite komentar


  1. A kako onda neko ko tvrdi da voli Beograd dozvoli sebi da u goste pozove propagatora bombardovanja tog grada?

    1. Misliš li na Vučića, koji je sarađivao sa Blerom, Šrederom i Klintonom? Ja mislim da je to velika sramota, a ti?

      1. Sve dok delite stvari prema tome ko ih je uradio, a ne šta je uradio, nikada u Srbiji neće biti bolje. Evo, ja mislim na Vučića i njegovo druženje sa Blerom, Šrederom i Klintonom, ali mislim i na Markovića sa Bernar-Anri Levijem. I dok su ovi prvi krivi za bombardovanje, ovaj drugi ih je podržavao. Iako ne mogu da opravdam ni jednog, a ni drugog, pre mogu da razumem Vučića, jer je političar i na čelu je države, pa mora da pravi kompromise i sarađuje sa svim stranama. Ja ne bih, da sam na njegovom mestu, ali zato ja nisam političar. Za Markovića se ne može reći da mora sa svima da sarađuje.

  2. Jugoslovenskog samuraja Gorana Markovica za zajednickog kandidata opozicije na predsednickim izborima 2022 !!!

    1. Dobra zamisao, ali … koje opozicije…?? Ove sadasnje, koja je u svemu slicna onima na vlasti…

  3. I ja mislim da mrze i naš grad i nas rođene ovde. Naravno da razumem da vole svoje rodno mesto, ali mi se ne dopada što uništavaju Beograd, i duhovno i fizički. Nažalost, oteraše svu našu mladost koja odbija da im proda dušu. Hvala mom zemljaku Goranu na svakoj napisanoj knjizi i svakom snimljenom filmu. Chapeau!

  4. Dragi, postovani Gospodine.
    Nemojte pominjati levicu.
    To neke od nas asocira na fasizam koji je vladajuca ideologija u Srbiji, podjednako afirmisana od socijalista i novih radikala…

    1. Ima ona narodna : ako laže koza ne lažr rog.
      I sam Dačić je izjavio da je sps brend. Tu nema ni traga od ideoligije socijalizma, samo ime.
      Kako objašnjavaš oelene za radnike i sve gore uslove rada, sa socijalistima u vlasti?
      Nemojmo se dati zavaravati, treba da tražimo da se sps odrekne imena socijalistička jer sa socijalističkim idejama nemaju ništa.

  5. Dragi gospodine i generacijo, niste jedini. Istina, u čovekovoj prirodi je da zaboravlja ružne stvari a preuveličava lepa sećanja , ipak – u nekadašnjoj komunoeliti bilo je vrednih i časnih ljudi, mnoge sam lično poznavao. Medju ovima danas nema ama baš nijednog, svinodreda su ološ do ološa, šlajm od meduze…

  6. Možda levak ali, levičar, nikada. Pa nije averzija prema sopstvenom narodu, apriori, dokaz da je neko levičar?!

    1. Bravo za gospodina Markovića! Ja jedino ne vidim razliku između komunista i ovih prerušenih radikala – fašista!

      1. To što Vi ne vidite razliku, nije problem komunista i radikala-fašista, već je to rezultat vaše kratkovidosti i neznanja.

  7. Gospodine Markovicu, sramota da Vas ja ucim. U Srbiji na vlasti su postojali razni, koji su svakojako sebe nazivali. Niti su bili levi, niti desni! Uvek i jedino- lopovi i bitange!!! Prijatno!

  8. Поштовани:
    Сетимо се само филмова:
    Специјално васпитање,Национална класа;Мајстори,мајстори.;Вариола вера,Већ виђено,Сабирни центар,Тито ија;Слепи путник на броду лудака и…Редитељ који иза себе има овакве бисере српске кинематографија,има право да изнесе своје мишљење и да га ми обични путници са нашег брода уважавамо..

    1. Da ste čitali Platona i Odbranu Sokratovu, znali bi ste kakvo on mišljenje ima o piscima i sličnim ljudima, a ja se u potpunosti slažem. Naravno da Marković ima pravo da iznese svoje mišljenje, samim tim što je čovek, ali to ne znači da moramo da uvažavamo to mišljenje. Što bih morao da uvažavam mišljenje nekog ko nije pametniji od mene?!

  9. Sramotni su neki komentari! Ljudi koji su zadužili kulturu bivše i sadašnje države treba da se sa primerenom pažnjom saslušaju, a ne da se svaka partijska spodoba istresa na njih. Sramota! Srbija je srećna jer ima velikana, Gorana Markovića!

    1. da mi nemamo pravo na sopstveno mišljenje? Pa šta, ako se razlikuje od njegovog? Svakako mislim da mnogo toga što je učinio u životu ima da zahvali roditeljima, a ne talentu.

  10. Dragi Gorane nije dovoljna samo pamet, obrazovanje i talenat. Valja biti mudar i instinktivno razlikovati zlo od dobra. Srbi su većinom zločinački šljam i tu pomoći nema. Srbi su DNK desničari.

    1. Potpuno si u pravu.
      Samo bi dodao da je od dnk jace dobar odgoj i adekvatno obrazovanje!
      Sto ovde veoma nedostaje a politicari se u poslednjih 30 godina trude da do toga ni ne dodje…
      Vladati…moze se samo sa tupavim “narodom“…
      a jos gore sto ima dosta pametnih… a cute!
      Goran ne cuti i za to mu svaka cast!

      1. On ne ćuti, ali nije pametan, tako da teza da pametni ćute ostaje tačna. Nije pametan svako ko je protiv Vučića…

  11. Sve bljuvotine-komentari su SNS discipline dometi: ko ce dalje da pljune, zar ne, bludni sineVucicu?

  12. Koliko frustriranih nabedjenih velicina koje komentarisu i istresaju se ovde da bi valjda sebi olaksali. Nije narod glup, prepoznaje folirante i smutljivce. Zato i dobijate glasove u promilima.

  13. Markoviću bruko i sramoto kog si ono francuzcica doveo da nam prlja Srbski vazduh i usmrdi zemlju.

  14. Ideja komunizma i zivot u socijalizmu, je mnogo pravedniji od kapitalizma.Zbog 10 tak hiljada bumbara trpe pcele i to njih sedam miliona.

  15. Goran mi je drag,ali kao i ogromna većina,takođe mi dragih intelektualaca,pravi grešku govoreći o nekoj desnici.Nije Milošević,pa sada ni Vučić iznikao iz nekog desničarskog miljea,već je sve to prirodni nastavak boljševizma,koji kao svoj prirodni kraj ima nacional -boljsevizam.Za sebe mogu da kažem da do sada nikada nisam upoznao nikoga koji je bio Četnik,Ljotićevac ili Nedićevac,njihovu decu ili unuke(ovi koji se hvale da jesu,to su udbaški desničari,a pravilno bi bilo zvati ih „radikalni levičari“ili nacional-boljševici.

  16. Već vidim onog Atlagića, posle pročitanog teksta, kako trlja ruke i u fazonu “šta ću da mu radim na skupštini…”

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.