Goran Vesić protiv Nebojše Romčevića 1Foto: N1

Zamenik gradonačelnika Vesić je na svom Fejsbuk nalogu optužio scenaristu Nebojšu Romčevića da u javim nastupima kritikuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dok državne kuće finansiraju TV serije na državnoj televiziji koje se snimaju po Romčevićevim tekstovima.

„RTS počela je emitovanje serije ‘Hotel Balkan’ po scenariju Nebojše Romčevića. Sponzor snimanja serije bio je Telekom Srbija. Romčević ne propusti priliku da u svojim javnim nastupima kritikuje predsednika Vučića, koga optužuje za diktaturu. Sve to govori o Romčevićevoj časti i njegovom obrazu. Nije ga sramota da uzme novac od državnih firmi a da pri tom napada vlast koja mu pomaže. Ali nije to sve. Nedavno je Romčević optužio Vladu da umetnike koristi ‘kao topovsko meso’ jer je otvorila pozorišta. Istovremeno, snimana je serija po Romčevićevom scenariju i nije se bunio zato što glumci igraju za njega. Što bi naš narod rekao, obraz kao đon“, napisao je Vesić.

On tvdi da „fenomen Romčevića ima i svoju dublju društvenu dimenziju – konačno niko više ne može da izmišlja kako u Srbiji nema demokratije i slobode govora, kada vidimo da se serije i filmovi najoštrijih kritičara vlasti prikazuju na državnoj televiziji i snimaju uz novčanu podršku državnih kompanija“.

Romčević nije želeo da komentariše Vesićeve napade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari