gordana goncićFoto: M.K./ATAImages

Nakon duge spekulacije da bi mogla da postane sekretarka za kulturu Grada Beograda, Gordana Goncić, ipak, je postavljena za vršioca dužnosti direktora pozorišta Atelje 212.

Skupština grada Beograda je tako nju izabrala da bude osoba koja će direktorsko mesto naslediti od dosadašnjeg direktora, prevodioca Novice Antića.

Osim što je supruga Svetislava Buleta Goncića, glumca i upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu, Gordana Goncić poznata je i kao dramaturškinja.

Njeno lice zato je sigurno poznato ljubiteljima umetnosti i naročito pozorišta u našoj zemlji, jer je puno puta gostovala na televiziji govoreći baš o kulturi.

Dramaturgija je njena ljubav i zanimanje već dugi niz godina, a tako je i upoznala supruga, kolegu glumca Buleta Goncića.

Gordana Goncić je rođena u Nišu, 1963. godine, ali je osnovno i srednješkolsko obrazovanje stekla u Beogradu.

Nastavila je sa studijama dramaturgije na Fakultetu dramskih umetnosti u našem glavnom gradu, a diplomirala je 1988. godine.

Sa Ateljeom 212 je neraskidivo povezana, jer je u njemu počela da radi kao dramaturškinja još početkom 1990-ih godina.

Tokom karijere radila je na više od 60 predstava u ovom i drugim našim pozorištima, a imala je i druge funkcije pre ove.

Bila je vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra Beograda, podsekretarka za kulturu Grada Beograda, kao i članica odbora Oktobarskog salona i Beogradskog letnjeg festivala (BELEF).

Neki od reditelja i rediteljki sa kojima je sarađivala su: Soja Jovanović, Ljubomir Muci Draškić, Kokan Mladenović, Milica Kralj, Dejan Mijač…

U braku sa Buletom Goncićem je skoro četiri decenije i imaju dve ćerke, Isidoru, koja je takođe rediteljka i Aleksandru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari