gorica popovićFoto: Antonio Ahel/ATAImages

Vest o smrti Bore Đorđevića je potresla mnoge njegove bivše saradnike i prijatelje, među kojima je i Gorica Popović.

Gorica Popović, poznata glumica, sa Đorđevićem je sarađivala u grupi Suncokreti, u kojoj su svirali, pre nego se on otisnuo u rokerske vode i napravi Riblju čorbu.

Veoma sam potresena Borinim odlaskom. Znamo se od 1974. godine sa fakulteta. Bila sam presrećna kad me je pozvao u grupu Suncokret… Bio je veliki umetnik, pesnik, sjajan muzičar živeo je rokenrol, obožavao je scenu i nastupe. Znali smo da je ozbiljno bolestan i bili smo u stalnom kontaktu. Dok je to bilo moguće. Veoma sam tužna Slava ti, dragi Boro“, kaže Gorica Popović za Kurir, a prenosi nova.rs.

Podsetimo, prvi značajniji bend u kojem je Đorđević bio je akustičarska grupa Zajedno. Nisu se proslavili i imali su singl sa solidnom popularnosti. Bend je napustio 1974. godine, nakon čega je forimrao Suncokret, sa Biljom Krstić i Goricom Popović. Bora i Gorica bili su i deo kultnog mjuzikla „Kosa“, a zajedno su studirali na Fakultetu Dramskih umetnosti. Gorica je studirala glumu, a Bora organizaciju. U bendu je pored Bore bila i Bilja Krstić kao i naša glumica Gorica Popović.

„Upoznala sam Boru Đorđevića, koji je studirao na našem fakultetu organizaciju. Imao je grupu ‘Suncokret’ i bili su mu neophodni ženski vokali. Ubrzo nam se pridružila i moja kuma Biljana Krstić, koja je takođe bila na Akademiji. Počeli smo ozbiljno da se bavimo muzikom, stigli smo na top-liste, imali koncerte po halama… Bila sam u isto vreme asistent i rok pevačica“ rekla je ranije za pomenute medije Gorica Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari