gospodar prstenovaFoto: Mary Evans/AF Archive/New Line C / Mary Evans Picture Library / Profimedia

Piter Džekson je reditelj svetski poznatih i nagrađivanih filmova iz franšize „Gospodar prstenova“ (Lord of the Rings). Nakon što je ranije ove godine otkriveno da će se snimati novi film pod nazivom „Lord of the Rings: The Hunt for Gollum“, koji će režirati Endi Serkis, fanovi poznatog filmskog serijala uzbuđeno čekaju nove informacije.

Iako je Džekson bio reditelj u adaptaciji trilogije romana Dž. R. R. Tolkina, u predstojećem filmu imaće ulogu izvršnog producenta. Kako prenosi Kolajder, priča filma dešava se pre događaja koje smo gledali u prvom delu iz trilogije „Gospodar prstenova“, kada su mnoge sile u Srednjoj zemlji tražile Goluma.

U predstojećem filmu fokus će biti na razumevanju Golumovog uma, a ne toliko na scenama borbe protiv, na primer, orkova. Govoreći o tome koje će se teme obraditi u filmu, Džekson je ukratko dao objašnjenje.

„Lik Goluma/Smigola oduvek me je fascinirao jer Golum odražava ono najgore od ljudske prirode, dok je Smigol njegova nesumnjivo simpatična strana. Mislim da se s Golumom podjednako mogu povezati čitatelji i filmska publika jer malo od svega toga postoji u svima nama. Zaista želimo da istražimo njegovu pozadinsku priču i fokusiramo se u one delove njegovog putovanja koje nismo imali vremena da obradimo u prethodnim filmovima. Prerano je znati koga će sve sresti na putu, ali dovoljno je reći da ćemo slediti vodstvo profesora Tolkina“, rekao je Džekson, prenosi Index.

Zasad se zna da bi film trebalo da ima svoju premijeru 2026. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari