“Gospođa Ajnštajn” pred Kladovljanima 1foto Biblioteka Centar za kulturu Kladovo

Kladovska Biblioteka „Centar za kulturu“ ove jeseni organizovala je gostovanje više pozorišnih predstava na radost ljubitelja pozorišne umetnosti.

U utorak, 13. decembra gostuje Narodno pozorište iz Beograda sa dramom „Gospođa Ajnštajn“ rediteljke Karin Rosniček. Dušanka Glid Stojanović i Goran Jevtić na sceni će oživeti zamišljeni susret i kompleksan odnos dvoje naučnika, Mileve Marić i Alberta Ajnštajna.

Na sceni Doma kulture u Kladovu pozorišnu sezonu ove jeseni otvorila je predstava “Čorba od kanarinca”, usledili su “Pomahnitali” pa “Komdija zabune” i “Mala sirena”.

Za utorak, 13. decembar, ugovoreno je gostovanje drame Narodnog pozorišta iz Beograda
„Gospođa Ajnštajn“ sa Dušankom Glid Stojanović i Goranom Jevtićem u naslovnim ulogama.

-„Gospođa Ajnštajn“ je priča o ljubavi i strasti, poverenju i izdaji, zasnovana na novim saznanjima o doprinosu Mileve Marić u stvaranju najpopularnije naučne teorije na svetu – teorije relativiteta. Na osnovu izučavanja biografija ovog bračnog para, potkrepljenih ličnom prepiskom između Mileve i Alberta, kao i pismima koje su oboje slali Milevinoj prijateljici sa studija Heleni Savić, ova drama pruža priliku da dublje proniknemo u tajanstvene sile koje su oblikovale sudbinu naše naučnice Mileve Marić Ajnštajn – navodi se na sajtu nacionalnog teatra.

Ovu dramu Snežane Gnjidić režirala je Karin Rosniček, koja je birala i muziku, dramaturg je Đorđe Kosić, scenograf Jasna Saramandić, a kostimograf Petra Fotez.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari