Gradonačelnik Kikinde zabranio festival jer učesnici “ne poštuju državu i predsednika” 1Foto: Pixabay/ElasticComputeFarm

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač onemogućio je večeras održavanje 18. festivala kratke priče “Kikinda short” u bašti kikindske Narodne biblioteke “Jovan Popović” na kome su svoje kolumne uživo ili preko video linka trebali da čitaju Dejan Atanacković, Mirjana Đurđević, Tomislav Marković, Edi Matić, Dragoljub Draža Petrović, Đerđ Serbhorvat, Marko Šelić Marčelo, Dragan Velikić, Marko Vidojković.

-Obaveštavamo dragu publiku da će se čitanje u Kikindi održati na alternativnoj lokaciji umesto u bašti Narodne biblioteke „Jovan Popović“ usled novonastale okolnosti da je održavanje festivalskog čitanja onemogućeno u ovoj instituciji u kojoj se festival održava tradicionalno 18 godina uzastopno. Skup će biti u 20:30 ispred biblioteke, pa će se zajedno otići na lokaciju – saopštili su organizatori na Fejsbuk stranici fesivala.

Kako saznaje Danas od učesnika, u Kikindi se pred bibliotekom oko pola sedam pojavio gradonačelnik i rekao da ne dozvoljava da se unese ozvučenje „jer se u biblioteci večeras ne održava ništa“.

On je rekao, kako je Danasu prenela književnica i kolumnistkinja Mirjana Đurđević, da nema ništa protiv organizatora nego “protiv gostiju i ne može da dopusti da u njegovom gradu govore ljudi koji ne poštuju Kikindu, njegovu državu i predsednika”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari