hari širerFoto: Brazil Photo Press / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Hari Širer je glumac čiji glas znaju svi ljubitelji serije Simpsonovi, iako verovatno nisu ni svesni kojim sve likovima ga pozajmljuje.

Hari Širer je nedavno zamenjen kao glas doktora Hiberta, što je posledica odluke producenata iz 2020. godine da beli glumci više ne daju glasove etničkim manjinama.

Od tada ni Henk Azarija više ne pozajmljuje glas Apuu, a Hari Širer nedavno se dotakao trenutka kada je on prestao da bude doktor Hibert.

„Ljudi kažu da je serija postala previše woke poslednjih godina i to je uticalo na jednog od mojih likova“, rekao je Širer za The Times of London.

„Davao sam glas crnom lekaru doktoru Hibertu, što sam zasnovao na Bilu Kozbiju. Kozbi je tada bio poznat kao ‘najbelji crnac na televiziji’. Onda sam dobio mejl da su zaposlili crnog glumca, koji je kopirao moj glas. Rezultat je crnac koji imitira belca koji imitira najbeljeg crnca na televiziji.“

Hari Širer mnogima je poznat po filmu This is Spinal Tap

Ulogu doktora Hiberta preuzeo je Kevin Majkl Ričardson 2021. godine, a Hari Širer još uvek daje glasove Nedu Flandersu, prečasnom Lavdžoju, direktoru Skineru, gospodinu Bernsu, Smitersu, Rejnijeu Vulfkaslu i Kentu Brokmanu, između ostalih.

Širer kaže i da nije bio siguran da li treba da se pridruži seriji Simpsonovi 1989. godine, jer glasovni glumci obično dobiju scenario tek nakon što se animacija završi.

„Prihvatio sam posao jer je sve bilo obrnuto. Više od 20 likova dobija moj glas, ali jedan od omiljenih mi je zli vlasnik nuklearne elektrane, gospodin Berns. Njegov glas sam zasnovao na Ronaldu Reganu.“

Izvor: Deadline

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari