Hju Grant igra u novom filmu iz serijala "Dnevnik Bridžet Džouns"Foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Hju Grant je u nedavno objavljenom intervjuu za „Vanity Fair“ otkrio da je radio na scenariju za predstojeći nastavak serijala „Dnevnik Bridžet Džouns“, pod nazivom „Bridžet Džouns: Luda za njim“. Romantični film je adaptacija istoimenog romana autorke Helen Filding.

Podsećamo, Hju Grant je igrao Danijela Klivera u prva dva dela serijala, ali odbio je da se pojavi u trećem delu koji je izašao 2016. godine.

„Moj lik se nije uklopio u tu priču, jednostavno nije pripadao tamo pa sam odlučio da se povučem“, objasnio je glumac, prenosi Index.

Što se tiče novog filma iz serijala, Grant je hteo da se pobrine da se njegov lik uklopi u priču jer su producenti insistirali na njegovom povratku. Glumac je prepravio scene u kojima se pojavljuje Danijel, a ostatku ekipe svidele su se promene pa su ostale u film.

„Svideo mi se scenario, rasplakao me, i hteo sam da im pomognem oko svojih scena, ali u ovoj priči stvarno nema mesta za Danijela Klivera. No, hteli su da se pojavi u filmu i na kraju su napravili nešto što mi se nije svidelo“, izjavio je glumac. Nakon što je izrazio svoje nezadovoljstvo, ostatak tima mu je dopustio da sam napiše svoje scene.

On je rekao da mu je knjiga „Bridžet Džouns – Luda za njim“ najbolja u celom serijalu.

„To je apsolutno najbolja knjiga o Bridžet Džouns, i mislim da je jako smešna i jako, jako dirljiva“, rekao je Hju Grant i dodao: „Pojavljujem se u samo nekoliko scena. Na setu sam bio nedelju dana i to je to. No, kada pogledate film, dirnuće vas.“

U novom nastavku „Dnevnika Bridžet Džouns“ više nećemo gledati njenog supruga, Marka Darsija, kojeg je tumačio Kolin Firt. Naime, Mark je umro u romanu književnice Helen Filding, a Bridžet, koju glumi Rene Zelveger, postala je udovica i nakon nekog vremena okrenula se upoznavanju preko interneta.

Njenog novog ljubavnika igra Leo Vudol, 27-godišnji glumac kojeg smo mogli videti u Netfliksovoj hit-seriji „One Day“.

Film „Bridžet Džouns – Luda za njim“ imaće svoju premijeru na Dan zaljubljenih, 14. februara 2025. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari