Hoakin FiniksFoto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Hoakin Finiks jedna je od najcenjenijih filmskih zvezda svoje generacije, a lako je razumljivo i zašto. Njegove  izvedbe su uvek vrlo uverljive, a često i maestralne. Nekoliko puta je nominovan za Oskara, a 2020. godine je s ulogom u filmu „Džoker“ uspeo da osvoji prestižnu nagradu Američke filmske akademije.

Međutim, čak i najveći glumci sumnjaju u svoje sposobnosti, usprkos svom uspehu i slavi koje su stekli. Tako je Hoakin Finiks u razgovoru za „South China Morning Post“ priznao da ga je bila sramota kada je jednom prilikom na televiziji vidio sebe u filmu „The Master“ Pola Tomasa Andersona, prenosi Index.

„Ne tako davno, menjao sam kanale na televizoru i na jednom od njih je bio film u kojem glumim, a koji nikad nisam gledao. Bio sam smeće. Delovalo je kao da se previše trudim. Video sam toliko glume da mi je stvarno bilo neugodno. Osećam se krivim što sam se previše trudio da gledalac razume mog lika“, priznao je poznati glumac.

U pomenutom filmu, Hoakin Finiks tumači veterana Drugog svetskog rata koji boluje od teškog oblika posttraumatskog stresnog poremaćaja. On pronalazi neku vrstu ličnog spasa kad se pridruži religijskom kultu koji vodi lik koga je tumačio pokojni Filip Simor Hofman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari