Hoće li čuveni Dedpul moći sebe da nadmaši u novom „gejmerskom užitku“? 1foto-Alan-Markfield

Rajan Rejnolds postao je jedna od najistaknutijih filmskih zvezda koje rade u Holivudu. Glumac, producent, preduzetnik i porodičan čovek, Rejnolds se za status super zvezde teško izborio od kada je počeo da radi devedesetih.

Nakon decenija pokušaja da pronađe savršeno vozilo za svoje značajne talente, Rejnolds je pronašao ulogu života u Dedpulu. Iako samozadovoljni smisao za humor u filmu nije bio za svačiji ukus, nesumnjivo je da se savršeno uklapio u glumačku mešavinu šarma i zajedljivosti, razmetljivosti i sarkazma.

Rejnolds se dugo mučio da napravi ovaj superherojski film koji je razbio četvrti zid i dokazao je da je vredni glumac konačno bio velika filmska zvezda. NJegova se karijera može podeliti na eru pre i posle Dedpula, sve do sledeće prekretnice – novog filma „Glavni heroj“.

Komična, infantilna, opaka i brutalno surova igrica dolazi u realnost, 12. avgusta svoj bioskopski život počinje filmska video igrica „Glavni heroj“ (Free guy) u kojoj Rajan Rejnolds briljira ulogom bankara Gaja i u prvi plan ističe svoje glumačke bravure, kombinujući humor, dečiju naivnost i akcionog superjunaka.

Rejnolds je u jednom od intervjua rekao: „Film je o bankarskom službeniku koji saznaje da je sporedan igrač u suludoj, nasilnoj video igrici. Mislim da ljudi ovih dana, kada čitaju vesti ili jednostavno izađu iz kuće, imaju sličan doživljaj“.

Film na komičan način predstavlja višestruku metaforu – s jedne strane današnjeg užurbanog, suludog ritma života, s druge strane i svojevrsnu parodiju na superherojske filmove koji su preplavljeni pucačinom i nasiljem i pokušava da ponudi heroja koji od supermoći ima svoju naivnost i dobrotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari