I zrenjaninska izložba "Merak mi je" u konkurenciji za projekat godine 1Foto: M.P. / Danas

Drugu godinu za redom Narodni Muzej Zrenjanin jedan je od nominovanih za izuzetne rezultate u kategoriji za Muzej godine Nagrade NK ICOM Srbija.

Jedan od projekata koji je stručna javnost izdvojila za nominaciju za Projekat godine Nagrade NK ICOM Srbija je i izložba Olivere Skoko, višeg kustosa Narodnog muzeja Zrenjanin, “Merak mi je…” – Hedonizam u delima iz Zbirke likovne umetnosti NMZ.

Kako navode u zrenjaninskom muzeju, tokom dva i po meseca trajanja izložbe preko 3.000 posetilaca je videlo ovu postavku.

Organizovan je bogat prateći program koji je obuhvatio stručna vođenja, tematske večeri posvećene uživanju u vinu, hrani, muzici i igri, predavanja, dramski igrokaz sa gimnazijalcima, likovne radionice sa predškolskim i školskim uzrastom, časove filozofije, muzičke nastupe, okupljanja hedonista kao i svakodnevno ostavljanje hedonističkih predloga od strane posetilaca.

Zabeležen je veliki broj organizovanih, grupnih poseta kako iz Zrenjanina, tako i iz drugih gradova naše zemlje i regiona.

Nakon glasanja članstva NK ICOM Srbija dobitnici će biti proglašeni u Jugoslovenskoj kinoteci, 18. maja, na Međunarodni dan muzeja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari