if filmFoto: Entertainment Pictures / Alamy / Alamy / Profimedia

Stižu prve kritike za film If (Izmišljeni prijatelji) Džona Krasinskog, koji je pored režije bio zadužen i za scenario.

Film If dolazi kao njegova nova režija, a najzapaženiji su mu dva filma iz horor serijala A Quiet Place.

Radnja filma prikazuje priču o devojčici Bei (Kejli Fleming) koja otkriva da može videti imaginarne prijatelje drugih ljudi koje oni, zbog toga što su odrasli, više ne vide, prenosi Index.hr.

Bea, uz pratnju Kala, kojeg u filmu glumi Rajan Rejnolds, odlazi u avanturu kako bi imaginarne prijatelje, poznate kao If, opet povezala s njihovim ljudima.

U filmu se pojavljuju poznata glumačka imena koja su dala glasove imaginarnim prijateljima, poput Stivaa Karela, Fibi Voler-Bridž, a uz njih u filmu se pojavljuju i Fiona Šo, Luis Goset Džunior, Ketrin Dadario i drugi glumci.

Film If dobio ocenu 49 od kritičara, a 87 od publike

Film je svetsku premijeru u bioskopima imao prošlog tjedna, a od 16. maja prikazuje se i u mnogim srpskim bioskopima.

Početno oduševljenje pričom i trejlerom, koji je prikazan u decembru prošle godine, ne poklapa se s recenzijama kritičara.

Prema recenzijama kritičara na Rotten Tomatoes-u, njih 141, film je ocenjen s 49 posto.

Međutim, film se očigledno dopao publici koja ga je na osnovu više od 500 recenzija ocenila s visokih 88 posto.

Film nije ostavio dobar utisak na Majkla Filipsa (Chicago Tribune), koji je napisao: „If nas podseća kako se određeni elementi, poput šarma, duhovitosti i emocionalnog takta, ne mogu smisliti i dodati u narativ, već moraju biti prirodni“.

Valeri Kompleks (Deadline Hollywood Dailyj) napisala je: „If nije bio dovoljno dobar da zadrži moju pažnju. Kako će onda zadržati pažnju djeteta 104 minuta?“.

Još jednu negativnu recenziju napisala je i Kejt Erbland (IndieWire): „Većinu vremena ne znamo šta se događa, a što je još gore, ne znamo kako se osećati zbog toga, bez obzira na godine. To je puno više od puke greške.“

Međutim, nisu svi kritičari napisali negativne recenzije o filmu.

Frenk Šek (Hollywood Reporter) smatra da je film „osvežavajuća promena u odnosu na toliko porodičnih filmova za koje se čini da se niko nije trudio dok su ih snimali“.

Kritičarka Keleči Ehenulo (Empire Magazine) o filmu je napisala: „Film je daleko od savršenog, ali kada započne, Rejnolds i Fleming ovu emocionalnu avanturu čine dovoljno zabavnom.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari