INTERVJU Dragan Velikić: Bezočna krađa izbora govori da režim neće vlast dati milom, nije ovo Turska, Srbija je to

Jedan od najpriznatijih pisaca ovdašnje i evropske književnosti govori o regionalnoj Nagradi „Trepetalo iz Trogira“, našoj duboko poremećenoj i kriminalizovanoj svakidašnjici, pobuni, otporu, apatiji, ćutanju...

Ostavite komentar


  1. Jedina dokazana krađa je glasanje iz Bodruma. I ovaj pisac priželjkuje da se ti lopovi vrate na vlast. Uvek je krađa kad ne pobede njegovi. Ma koliko bila loša sadašnja vlast jedina činjenica koju podržava većina građana je to da su došli na vlast pobedom na izborima (ni njima nisu bila lakša izborna pravila, naprotiv),ali nikad nisu upražnjavali niti promovisali ulicu kao način za preuzimanje vlasti. Imali smo to jednom i znamo kako smo prošli i upropašćeni. A ovi što prete ulicom su još veći uličari.

  2. P. S.
    Promaklo mi je ime autorke koja je intervjuisala Dragana Velikića. Ovim putem se izvinjavam Radmili Radosavljević zbog mog propusta i koristim priliku da je iskreno pozdravim.

  3. Mislim da ovaj stav gdina pisca Velikića nije korektan ,mi smo svakako narod sa dugom tradicijom demokratije u nekom obliku ali danas neko drugi određuje nivo demokratičnosti kako u Srbiji tako i u Turskoj,Ne treba biti puno pametan da se primeti da zemlje po uzonom uticaja Amerike i koji važe za njihove saveznike imaju pravo na veći stupanj demokratičnisti mi ili na žalost ili na sreću nismo u toj grupi zemalja !

  4. Svaka reč velikog pisca i borca za bolje sutra , Dragana Velikića ( Kakvo proročko prezime ?! ) , je poziv na pobunu protiv zla u kome se nalazimo . Hvala Danasu za ovaj osvešćujući tekst .

  5. Potpisujem sve,od reči do reči !! Eh kad’ bi’ samo mogao da opsujem zlikovca i nepomenika a da mi ne cenzurišete komentar !! No,uvaženi i VELIKI(ć),je sve (umesto mene),rek’o ! Hvala mu !!!

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.