INTERVJU Goran Marković: Kada vlast dobija izbore krađom, ucenama, prostaštvom, nasiljem, onda je svaki oblik kulture za nju opasan i minsko polje

Reditelj antologijskih filmova i pisac govori za Danas o novom romanu "Zavod", nekadašnjem beogradskom intelektualnom jezgru, zastrašujućem posrnuću i primitivizaciji koju sada živimo...

Ostavite komentar


  1. Skandalozne izjave od čoveka koji bi trebalo da bude karakteran. A naslov politizovan , kao i intervju.

  2. Gospodine Markoviću kada ćete vratiti pare koje ste uzeli od države za snimanje filma a film niste snimili.Bio bi red da vratite pare.

Ostavite komentar


Kultura

Dodatne karte za Konstraktin koncert : "Obična žena u neobična vremena" 10

Dodatne karte za Konstraktin koncert : „Obična žena u neobična vremena“

Zbog izuzetno velikog interesovanja, dodatni kontingent ulaznica za koncert Konstrakte i Zemlje gruva, zakazan za 19. septembar u 20:30 sati, u renoviranoj Plavoj dvorani Sava Centra, pušten je u prodaju. Ovaj koncert, sa temom „Obična žena u neobična vremena,“ predstavlja jedinstveni muzičko-umetnički događaj, koji nudi nesvakidašnje iskustvo, budući da pomalo izlazi iz okvira klasičnog koncerta.

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. i 15. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.