INTERVJU Kokan Mladenović: Stigli smo do potpune nakaznosti i sramote, jer pristajemo na kukavičluk i ovakvu vlast

Jedan od naših najangažovanijih reditelja govori o novoj predstavi "Čovek slon", kako smo opsesivno uništavali sve što bi nas moglo svrstati u normalne zemlje, režimskim televizijama koje su, poput orkestra na Titaniku, zadužene da nas zabavljaju dok tonemo u katastrofu...

Ostavite komentar


  1. A pre ovih je bilo bolje? Pa setite se. A to je sadasnja opozicija. Nema tu boljih i losijih, ima mojih i tvojih.

  2. najveca sramota srpska je ovakva nakaradna opozicija koja pljuje po svemu srpskom

  3. Ovo što je Kokan rekao, trebalo bi da neko iz opozicije pročita u parlamentu! Kokane hvala Vam!

  4. Господине Младеновић, од Ваше „професионалне“ етике није остало ништа. Ником није забрањено да се бави политиком, али бити политикант је нешто друго. Због чега више не долазите у Шабачко позориште да режира те неку представу? Не долазите јер верујете позориште које очекује Ваш рад са гарнитуром на власти што је нешто недопустиво за некога ко треба да ради неку представу неопседнут политиком.

  5. Kritikuje vlast, rezira u državnom pozorištu. Pravi primer da ipak ima demokratije u Srbiji, koju mnogi osporavaju u Srbiji, susedstvu a i EU .

  6. Pa, to samo potvrđuje Mladenovićevu tezu „mi smo sramota i to je sve što budući treba da znaju o nama“, zar ne?

  7. @ Boža
    A pre ovih je bilo bolje? Pa setite se. A to je sadasnja opozicija. Nema tu boljih i losijih, ima mojih i tvojih.

    Bote Božo,ajde što botujete,nije lepo,ali Vam je,valjda,bar dobro plaćeno,ali bi bilo lepo da i pročitate tekst pre nego što ga izbotujete…,da Vaše botovanje ima bar malo smisla…,ovako ste ispali,blago rečeno,smešni…

  8. „Mi smo sramota i to je sve što budući treba da znaju o nama – kaže za Danas Kokan Mladenović,“
    Gde da potpišem?

  9. Sto sam stariji ( a imam 40 ), sve sam vise ubedjen da smo mi kao narod djubre, i da nam nema spasa, ko god bio na vlasti.

  10. Dok se ne digne i ne pokrene, cela intelektualna i kulturna elita Srbije nece nam biti bolje. Tada ce slepi narod progledati.

  11. A što je od radikalske vlasti u Novom Sadu od EPKa uzeo ozbiljne pare, ma ne deli on sudbinu običnih ljudi čiji je glasnogovornik nego uživa u svim blagodetima sistema koga kritikuje, naročito liberalnog i stalno jaše na eksjutemema… koga biše briga za to pa imamo mi drugih strašnih problema u ovoj zemlji

  12. Svaka čast hrabrom gospodinu Mladenoviću! Dao je potpuno tačnu analizu naše tužne svakidašnjice u Srbiji!

  13. Ova vlast je posledica ,,demokratske“ vlasti, plačkačke privatizacije, kumova, afera, bahatosti, korupcije, vila na Dedinju… i sad kad smo se našli u još gorem kazanu, ,,svetlu“ budućnost nam opet nude dva zla, sadašnji i bivši. Rešenje koferi u ruke i što dalje odavde!

  14. „Eksju“ i činjenica da je „eks“ je tema s kojom se nismo suočili. I sramota je, i velika većina ovih što su sada vladajuća elita je rođen i odrastao u SFRJ u prilikama i u okolnostima koje su obilato iskoristili a danas se prave da su se materijalizovali iz etra. I za bota Božu, „oni pre“ su isti ovi sad samo su plavo žutu majicu presvukli u „trobojku“. Prelistajte karijeru Siniše Malog, on je u ministarstvu finansija bio i u Slobodanovo vreme i odlično se presvlači dok gaji pamuk u doktoratu. Nisu oni država, nego smo svi mi, pa tako i pozorište nije „državno“ i ne treba da služi da nas zabavlja. Međutim, kao i vladajuća, i intelektualna elita se velikim delom sastoji od gomile pozera koji kad su sami sa sobom rado sanjaju da žive ružičasti univerzum i ne govore istinu i ne trpe nikakvu žrtvu niti su na to spremni, i takvi naravno ne vole ovakve kao Kokan koji im tresne to licemerje u lice Svako mora sam sebe da spase, da nekad kaže neću, ja ovo ne moram.

  15. Kokan je , kao prvo, sjajan režiser, jedan od najboljih. Kao drugo, sve što je rekao je tačno, jer u ovoj zemlji nikada nije bilo gore za mojih 64 godine. Tolika ko0ličina bahatosti, prostakluka, bezobrazluka, sprege vrha vlasti sa mafijom, nekažnjivosti kumova, pajtosa i ostale sns bagre je dostigla vrhunac. Ako Vi ne vidite da ćemo kada ovi odu sa vlasti ostati bez zemolje, vode, ruda i svega što vredi , onda Vam nema pomoći.

  16. Da…to smo mi, od reči do reči. Kapa dole autoru i drugim malobrojnim hrabrim lučonošama u našem Carstvu tame. O onima koji tekst nisu razumeli ne vredi trošiti reči; njihovo i nije da razumeju već da rade kako im se kaže. Ostali i dalje mogu sedeti u udobnoj pozi Rodenovog Mislioca. Glib još ne dohvata do brade.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.