INTERVJU Maja Maričić, predsednica Upravnog odbora zadužbine Milana Mladenovića i njegova dugogodišnja partnerka: “Sigurna sam da bi Milan danas bio uz svoje sugrađane na ulicama”

Ostavite komentar


  1. Ljudima nije mesto na ulicama u trenucima u kojima se nalazimo. To je skupljanje jeftinih političkih poena opozicije.

  2. Претпоставке, инструментализација свега што је могуће злоупотребили ради доласка на власт са улице. И наравно у вашим новинама и на порталима.

  3. Ja baš mislim drugačije, da ne bi podržao proteste, nikakve i nikoga, jer Milanu je muzika bila centar sveta, sramota što skrnavi lik i delo velikog umetnika.

  4. Hvala urednistvu „Danasa“ i postovanoj Maji na ovom divnom intervjuu. Proklete, krvave, uzasne i sramne 90-e dragi Mladen nam je bio utjeha pred stradanjem, a njegov hrabri politicki angazman i divne pjesme nasa nada da cemo pobjediti zlo. Svaka Mladenova rijec, svaki stih davali su dodatnu snagu Sarajlijama da se odupremo barbarima sa okolnih brda, i tako 4 godine bez struje, vode, hrane, uz konstantno divljacko granatiranje i snajperisanje. Mladen Mladenovic je jedan od heroja Sarajeva, Bosne i Hercegovine. Hvala vam, Mladene i Majo, uvijek zajedno do novih pobjeda. PS Nakon svih ovih godina, danas neki novi klinci, nasa djeca, s uzivanjem i ljubavlju slusaju Mladenovica i comp.

  5. Pa sigurno, i ovi sto protestvuju koriste opijate. O pokojnicima sve najlepse, ali covek je bio narkoman

  6. BOŽE ČITAM DANAS MNOGE REAKCIJE I SAMA NISAM SVESNA DA LI ĆEMO PONOVO BITI ZLOUPOTREBLJENI ALI NADAM SE I VERUJEM DA NEĆEMO ALI „CRV SUMNJE RADI LI RADI“

  7. Naravno da bi bio sa nama.
    Za one koji ne pamte – svega nekoliko muzičara na prostorima cele bivše Jugoslavije je jasno i glasno kriknulo protiv rata i totalnog ludila 1990-1991.
    Milan je bio među njima. Možda i najglasniji.

  8. Naravno da bi bio sa nama.
    Rimtutituki je bio jedini politicki protest protiv rata 1991, kao i koncert za mir u Sarajevu.
    Dum dum je bio direktno protiv Slobe. „Ja sam rodjen da vladam.“ Zvuci poznato?

  9. Ali i danasnje proteste organizuju politicari i mislim da Milan nebi ucestvovao u njima.

Ostavite komentar


Kultura

INTERVJU Nenad Pavlović: Država svesno podstiče neobrazovanje, bahatost, veličanje agresije i bezobrazluka 8

INTERVJU Nenad Pavlović: Država svesno podstiče neobrazovanje, bahatost, veličanje agresije i bezobrazluka

Posle prvog igranog filma "Trag divljači", koje se bazira na nekoliko književnih dela Živojina Žike Pavlovića (na ediciji od deset knjiga, među kojima su "Zid smrti" i "Lapot" za koje je 1985. i 1992. dobio Ninovu nagradu za roman godine), njegov sin, reditelj Nenad Pavlović, nedavno je završio snimanje nove filmske priče "Izlet", po istoimenom romanu Miće Popovića, čuvenog slikara, filmskog reditelja i književnika.

Naslovna strana

Naslovna strana za 6. i 7. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.