INTERVJU Miro Vuksanović: Sad se vrednost knjiga meri po stranačkoj pripadnosti

Akademik i glavni i odgovorni urednik Angologijske edicije Deset vekova Srpske književnosti

Ostavite komentar


  1. Uvidom u spisak predloga žena za SANU, predložene kandidatknje su tu ne zbog kvaliteta naučnog i umetničkog rada, već samo zato da popunite kvotu. Toliko.

  2. Uz poštovanje vašeg ličnog pregalaštva, ovogodišnji predlozi za izbor odeljenja – posebno istorije i društvenih nauka su poražavajući. Pa prenesite kolegama da su građani ponovo razočarani odsustvom svakog stručnog i etičkog izbora u predlaganju novih akademika.

  3. Svaka vama čast, ali je SANU intelektualno i moralno na čelu propasti državnih institucija. To pokazuju aktuelne kandidature za akademike.

  4. Trebalo je da vam bude čast da primite Marinu Abramović. Umesto nje i vrhunskih naučnica, vi predlažete ili estradu (Milena Marković), koja je pisala feminističke drame-pamflete dok nije prešla na scenario Nemanjići, ili političarke kao što je V. Ognjenović ili žene bez dela – Rašević, Smederevac…. Mislim da u Akademji vlada patološki strah od uspešnih žena. I to se ponavlja decenijama… Šteta po srpsku nauku, umetnost i kulturu.

  5. Izvinite, ali, upravo suprotno od onoga što tvrdite, Vaše odeljenje predložilo je psovačku književnost Milene Marković. I Šta ćemo sad?

  6. Da se ne lažemo. Od žena koje se predlažu, dominiraju političarke u nauci i umetnosti – Snežana Smederevac, Mirjana Rašević, Vida Ognjenović… Tako u Akademju ne ulaze najbolje nego žene koje su gradile političke karijere.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.