Istorija koju poznajemo rezultat je prećutanih istina

Rediteljka Anđelka Nikolić povodom predstave "Sprovod u Terezijenburgu" za Danas

Ostavite komentar


  1. Zašto bi talenat i osećaj dužnosti bili u suprotnosti, pamet, pa i talenat nalažu da razborit čovek razume koncept dužnosti i obaveza, nasuprot današnjoj stalnoj tlapnji o pravima i samo pravima. Da li je žensko pravo glasa automatski dovelo do boljitka u društvu, to se danas smatra u Evropi za kosmičku istinu? Žensko pravo glasa i emancipacija žena u Evropi, pogotovo na način na koji je sprovedena i u šta se sve u međuvremenu izrodila, jedan su od ključnih razloga propadanja Evrope i npr. današnja migrantska invazija na Evropu se nikada ne bi desila da nije došlo do ovakve emancipacije žena i feminizacije društva u kojoj evropskim ženama nije objašnjeno da samo sklad prava i obaveza može biti delotvoran za društvo. Šta je tu istina, možda bismo i došli do nje da je omogućena slobodna diskusija po ovom i sličnim temama, a ako je za utehu rediteljki svi glavni svetski i naši mediji i TV su na njenoj strani i oni imaju svoju istinu, a izvesno je da je istina po tom pitanju, i ne samo tom, mnogo složenija i slojevitija. Sledstveno u pravu je rediteljka da se u istoriji prećutkuju mnoge stvari i događaji ali se njoj ne bi svidele mnoge od tih prećutkivanih istina.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.