Ivan Bekjarev se davao uvek sasvim i do kraja 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Ivan je bio čovek nesalomljive životne energije, otvorenog uma, posvećen pozivu bez ostatka, svetski putnik, hedonista u najboljem smislu reči.

Kao prijatelj takav da sam uvek mogla da se uzdam u njega. Odličan glumac, pouzdan partner. Bio je voljen od studenata i prijatelja. Teško mi je da poverujem da se ugasio jedan takav bogat, plodonosan život, život pun energije. Život koji je voleo život. Dragi moj druže, ostaješ u našim srcima – kazala je glumica Svetlana Ceca Bojković na komemoraciji povodom smrti glumca Ivana Bekjareva.

Pošta preminulom glumcu odata je juče u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a komemoraciji su prisustvovali članovi njegove porodice, kao i kolege glumci.

Na Sceni „Ljuba Tadić“ postavljena je njegova fotografija, a obraćanja kolega i studenata Bekjareva smenjivala su se sa insertima intervjua i nastupa preminulog glumca na video-bimu.

Na sceni je čitana njegova biografija.

Ivan Bekjarev, član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1968. do 2001. godine, preminuo je 16. novembra 2020. godine.

– Ono najlepše što je krasilo profesora bio je njegov vedar duh, njegov dečački polet. Učio nas je glumi, ali i da se radujemo životu, zato što je i on tako živeo i govorio da svaki naredni trenutak treba da bude mali momenat za sreću – kazala je glumica Iva Štrljić u video-obraćanju.

Dodala je da je Bekjarev uvek bio spreman za šalu, pun energije, sa nezaustavljivim temperamentom i kada je reč o sceni i kada se govori o životu.

Prema njenim rečima, Bekjarev ih je podučavao da se daju uvek sasvim i do kraja. Da ne budu cicije kada su u pitanju emocije, a da budu galantni u onome što izlazi iz srca.

Glumac Milan Kalinić kazao je da je Bekjarev kao profesor počeo sa njihovom klasom i da su mu bili prvi, a da prva ljubav ostaje zauvek, obostrano.

– Nije propustio ni jedan jedini čas glume. Na svakom času se maksimalno davao studentima, od nas je tražio maksimalno, a to nas je oblikovalo i kao glumce i kao ljude. Imao sam tu sreću da mi bude profesor, a i da sa njim delim scenu. Otišao je i kod nas je to izazvalo neverovatnu tugu. Ponosan sam što sam bio student Ivana Bekjareva – istakao je Kalinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari