Iz mračne istorije zapadne Evrope: Sajamska promocija romana „Veštice” Venka Andonovskog 1Foto: UK Koraci

 

Na 67. Međunardnom sajmu knjiga u Beogradu u sali „Vasko Popa”, juče je održana promocija romana „Veštice” Venka Andonovskog pisca, esejiste, pesnika, i književnog teoretičara u izdanju Ustanove kulture „Koraci” iz Kragujevca.

– Roman „Veštice” i 18 godina nakon prvog objavljivanja i dalje privlači pažnju čitalaca, ne bez ponosa ističu iz kragujevačke UK „Koraci”.

O ugledu romana i autora govori i to da su na promociji govorili i prisustvovali urednik knjige dr Vladimir Perić, književni kritičar, pisac i glavni urednik časopisa „Koraci”, direktor Ruskog centra za nauku i kulturu u Srbiji Jevgenij Aleksandrovič Baranov, poznati ruski novinar, ratni izveštač tokom bombardovanja Srbije 1999. godie (autor više dokumentarnih filmova o stradanju Srba na Kosovu), kao i prevodilac Ljilja Crevar.

– Lucidno ali i seriozno napisana, roman nam vešto dočarava to naizgled prohujalo doba, i piščevu fikciju kojom spaja 17. i 20. vek…, istaknuto je na promociji romana na beogradskom Sajmu knjiga.

U delu „Veštice” pisac obrađuje poznatu temu iz mračne istorije zapadnog društva Evrope. Za ovo delo Andonovski je dobio nagradu Kočićevo pero 2011. godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari