Ukoliko se uskoro ne zakaže sednica Skupštine grada i na njoj ne bude smenjen direktor Pozorišta mladih Tomislav Knežević, brojna umetnička udruženja i sindikalne organizacije organizovaće već ove nedelje veliki građanski protest, rečeno je juče na konferenciji za novinare u Pozorištu mladih, na kojoj je upućen apel gradskim vlastima da hitno reše problem u ovom najstarijem lutkarskom teatru u zemlji.

Ukoliko se uskoro ne zakaže sednica Skupštine grada i na njoj ne bude smenjen direktor Pozorišta mladih Tomislav Knežević, brojna umetnička udruženja i sindikalne organizacije organizovaće već ove nedelje veliki građanski protest, rečeno je juče na konferenciji za novinare u Pozorištu mladih, na kojoj je upućen apel gradskim vlastima da hitno reše problem u ovom najstarijem lutkarskom teatru u zemlji. Zaposlenima u Pozorištu mladih, koji već 110 dana štrajkuju zahtevajući smenu direktora Kneževića, stiže sve veća podrška sindikalnih udruženja, organizacija i firmi.
To što su nadležni zabili glave u pesak ne znači da taj problem ne postoji, izjavio je predsednik Sindikata glumaca Singlus Vlada Dujović, objašnjavajući da je ova sindikalna organizacija od početka štrajka na strani zaposlenih u Pozorištu mladih.
Direktor Unije umetničkih udruženja (ULUV, UPIDIV i dr), Dragan Gucunski izjavio je da će ova organizacija pomoći štrajkačima da ostvare svoje ciljeve, dok je predsednik Gradskog odbora sindikata kulture Lazar Popara najavio da će svi u stručnim službama podržati štrajk i pridružiti mu se. Sličan potez najavile su i Tatjana Janošev, predsednica sindikata zaposlenih u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Sremske Kamenice, kao i Anđelija Dejanović iz Gimnazije „Isidora Sekulić“, koji ne odustaju od svog zahteva da se smeni Školski odbor. Štrajkače podržavaju i sindikat Gradskog saobraćajnog preduzeća i Nikola Aleksić – direktor Ekološkog pokreta Novog Sada.
Miodrag Protić, predsednik Sindikata prosvetnih radnika Vojvodine, istakao je da su otkazi koje je poslednjih desetak dana direktor Tomislav Knežević podelio glumcima u potpunosti protiv zakona o štrajku. Rajko Božić, PR Udruženja Exit, najavio je da će ova organizacija pomoći Pozorištu mladih i učestvovati u organizaciji javnog protesta, kao što je već najavio Studentski kulturni centar Novog Sada. U ime štrajkača iz Pozorišta mladih, glumac Saša Stojković najavio je da će se protestu pridružiti i predstavnici brojnih novosadskih firmi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari