Zdenka Kovačiček: Izgleda da kod mene sve dolazi kasnije 1Foto: Davor Hrvoj

Velika jazz, blues, rock i pop ikona iz Zagreba Zdenka Kovačiček održala je pre tri godine koncert u Novom Sadu, kome je prisustvovao i potpisnik ovih redova.

To, kao rođendan (16. januar) muzičke dive, koja je svojim nastupima obišla velik deo sveta od Rusije do Amerike, povodi su za razgovor sa njom.

* Kažite nam nešto o Vašem „najboljem bendu u životu“. Kada ste krenuli skupa nastupati, tko su članovi, gde ste sve do sad predstavili svoju pozitivnu energiju i gde će Vas biti još?

– Dakle, moj najbolji band pod nazivom Green House Blues Band, koji svira od jazza do Janis Joplin, sam srela prije četiri godine i od tada nam ide sve bolje i bolje… Članovi su: Jurica Hotko (klavir), Lovro Šicel (gitara), Matko Benčić (bas), Kristijan Orešić (bubnjevi), brass linija, nekad članovi big banda HRT-a, Mariji Bočić (sax), Antionijo Geček (truba), Zvonimir Bajević (truba) i Marin Ferketin (trombone). LJetos smo odsvirali desetak koncerata od Hvara do Grožnjana, Advent u Šibeniku, kraj godine u Zagrebu, a sada planiramo dolazeću 2020. Kakav će biti plan koncerata još ne znam, ali predviđamo Beograd svakako, govora je bilo i o Exitu, za Novi Sad ne znam, ja bih voljela… Vidjet ćemo.

* Kakve su kompozicije koje ćete nam ponuditi i na albumu kojeg spremate izdati u maju, a i u repertoaru su za nastupe?

– Uvijek je na repertoaru Janis Joplin, imamo poziv za turneju po Austriji (Tribute to Woodstock), a tu su i novi hitovi, to jest, prvi singlovi sa novog albuma: „Jutarnja frka“, „Pozitivan primjerak“ i „Adut“… A već ti prvi singlovi novog albuma su osvojili top liste kod nas i u Bosni. Spremamo se i za DORU (odabir za pjesmu Eurovizije), samo dio banda. Slijedi i duet sa Davorom Gobcem, Zoranom Predinom, a pjesma „Love, Love, Love“ sa DORE isto ide na album.

* Vaša nova izdavačka kuća je „Dancing Bear“.

– Oni vrlo ozbiljno rade na mom PR-u za novi album. Pjesme je napisao Marko Tomasović, tekstove Danijela Borovnjak i Slavica Maras (osim „Pozitivan primjerak“ koji su zajedno pisale Mirela Priselac-Remi i Danijela), a aranžmane fantastični Hrvoje Grčević. A i dečki iz benda imaju svoje autorske pjesme i pomalo snimaju za svoj album. To je, može se reći, jazz-rock…

* Krajem februara učestvujete ne pomenutoj DORI, pojasnite nam, kakav je to festival?

– Da, već sam je spomenula, to je odabir pjesme za Euroviziju. Mario Mihaljević napisao je pjesmu za mene. Nazvao me i rekao da ga je pogodila inspiracija kad me se sjetio i, ako ja odbijem, nitko drugi je neće dobiti. Kad sam čula pjesmu, pogodio me grom!!! Odmah sam pomislila da je opet neka kozmička sila proradila i odigrala ulogu… Naime, nikad Mario nije meni napisao pjesmu, a u tom studiju je bio prije 30 godina kad je snimao „July“, a ja nisam planirala ići na DORU nikada više… Produkciju je preuzela, spominjana, moja diskografska kuća Dancing Bear.

* Recite nam nešto i o Vašoj saradnji sa RTL-om.

– Sa RTL-om najavljujem suradnju uz njihov pristanak, dapače, veselim se suradnji, konačno ću imati menagement koji sam uvijek trebala. Izgleda da kod mene sve dolazi kasnije… Ako se posloži nova suradnja sa RTL-produkcijom kao mojim menagementom, onda nam je nebo granica, onda se sigurno i sretnemo… a bit će i mjuzikla (upravo se u Zagrebu prikazuje njihov urnebes „Menopauza“.)

* Dokle se stiglo sa čuvenom knjigom „AutoBiografija ZdenKa“?

– Pišem, bilježim, razmišljam, a planira se i dokumentarac! Jarac kad nešto kaže, to i ostvari, samo trajeee…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari