Izložba „Anatomija kocke” u kragujevačkoj galeriji Mostovi Balkana 1Foto: Mostovi Balkana

Izložba mozaika „Anatomija kocke”, autorke Olivere Stanišić otvara se sutra, u četvrtak, 16. juna, u 20 sati u kragujevačkoj galeriji Mostovi Balkana.

Postavku izložbe „Anatomija kocke” čine dva ciklusa. Topografija kocke – koji sadrži šest mozaika rađenih indirektnom metodom, korišćenjem prirodnog kamena i metala i Unutrašnji prostor kocke – koji sadrži pet mozaika rađenih direktnom i indirektnom metodom urađen istim materijalima.

„Rad Olivere Stanišić je trenutak umetničke istine pred kojim treba zastati i vratiti se tamo gde sve počinje, do metafizičke stvarnosti ovog sveta koju sada možemo simbolično da opipamo da bismo se uverili u sopstvenu nestvarnost. Ova izložba je još jedan od stvaralačkih pobeda duha nad materijom koja je rasklopljena da služi duhu, a ne da vlada mislima i željama prevarnih vremena. Ova umetnost kao takva može da uputi da uvek treba birati teži put da bi se došlo do istine i nade u povratak svega onoga što smo izgubili tražeći ono što nismo.”, napisao je u katalogu izložbe prof. dr Aleksandar Petrović.

Izložba „Anatomija kocke” u kragujevačkoj galeriji Mostovi Balkana 2
Foto: Mostovi Balkana

Umetnica Olivera Stanišić (48) rođena je u Zemunu. Diplomirala je na Višoj politehničkoj školi, Odsek za grafičku tehnologiju i na Fakultetu primenjenih umetnosti, Odsek zidno slikarstvo.

Doktorand je na Univerzitetu umetnosti na smeru Višemedijske umetnosti, Interdisciplinarnih studija u Beogradu.

Do sada je realizovala dvanaest samostalnih i učestvovala na više od pedeset grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Član je ULUPUDS-a.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari