Izložba “Ja hoću Ja mogu Ja znam” u Savremenoj galeriji Subotica 1Foto: Zvanična Fejsbuk stranica Savremena galerija Subotica

Izložba Marka Crnobrnje pod nazivom “Ja hoću Ja mogu Ja znam” svečano će biti otvorena u petak, 29. septembra, u Savremenoj galeriji Subotica, s početkom u 19 časova.

Svet skulptura Marka Crnobrnje počiva na prikazivanju procesa odrastanja i sazrevanja.

Junaci njegovih dela – deca, podjednako kao i odrasli – stavljeni su u situacije u kojima su se mogli naći ili će se izvesno i naći u životu.

Niz prizora koji ilustruju čitav spektar suočavanja sa dilemama, zahtevnostima, radostima ili čistim ushićenjem odrastanja podstiče na aktiviranje ličnih sećanja i čini svet detinjstva zajedničkim i poznatim mestom.

Važan element Crnobrnjinih skulptura je upotreba tradicionalnih skulptorskih materijala, organskih i toplih, poput drveta i terakote.

Izvodeći dela svojom rukom i veštinom vrhunskog poznavaoca prirode medija kojim se bavi, Marko Crnobrnja svrstava se u red onih savremenih umetnika čiji rad svedoči o jedinstvu zamisli i prizora, odnosno ideje i njene realizacije.

Kustoskinja izložbe je Nela Tonković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari