Izložba Katarine Alempijević u Galeriji Haos 1foto promo

Umetnica iz Čačka – Katarina Alempijević, i u svom najnovijem ciklusu „Kroz šumu“, nastavlja svoja preispitivanja o emocijama i fragilnostima čovekovih unutrašnjih pejzaža. U osnovi njenih istraživanja je gotovo uvek telo i ranjivost svakog, a pre svega, ženskog bića.

Konstanta njenog celokupnog opusa jeste crtež i linija koja ispisuje intimne doživljaje sveta i refleksije kroz prostore prirode i tela.

Njen crtež je rafiniran, precizan i na poseban način nežan.

Ona veze svojom rukom figure na prozirnim tkaninama i niže ih tako da stvara uzbudljiv vizuelni prikaz kao prolaz kroz šumu.

Prikazuje nam kroz svoje osmišljene instalacije unutrašnja zbivanja u telu i pulsiranja osećanja od kojih zavise naši životni tokovi.

Gradi uzbudljive scenografske prizore, kakve su i prostorne instalacije u Galeriji Haos, upućujući nas da zavirimo u sopstvenu i njenu unutrašnjost, u dušu samu.

Poetski afiniteti ove umetnice, koju karakteriše snažan emotivni i prefinjeni likovni rukopis, odabrali su da ovu postavku otvori naša poznata spisateljica Ljubica Arsić večeras (utorak) u 20 sati.

Izložba traje do 11. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari