Izložba "Od Karavađa do Berninija" u Rimu

Specijalno za Danas
Remek-dela italijanske umetnosti 17. veka u španskoj kraljevskoj zbirci

Ostavite komentar


  1. Како би лепо било када бисмо могли да одемо на ову изложбу. Каравађо је био велемајстор. Геније. Човек који је сликао без припремних цртежа. Његово ремек дело Позивање Светог Матеја је прва барокна слика на свету, настала 1600. Био је оптужен да је убио човека. Водио буран живот и скончао на обали Тиренског мора од напада маларијске грознице. Вечера у Емаусу је била "звезда" у Загребу, осигурана на вртоглав милионски износ, у еврима.

Ostavite komentar


Kultura

INTERVJU Bruno Anković: Ovdje se stalno održava taj latentni nacionalizam i sukob, to naše elite održava na vlasti 7

INTERVJU Bruno Anković: Ovdje se stalno održava taj latentni nacionalizam i sukob, to naše elite održava na vlasti

Ovogodišnje letnje festivale u regionu iz pomalo autsajderske pozicije jer se nije mnogo pominjao kao favorit, obeležio je reditelj Bruno Anković koji je trijumfovao sa "Proslavom", prvim dugometražnim igranim filmom u karijeri - ova potresna političko - socijalna drama osvojila je u Puli Veliku zlatnu arenu za najbolje ostvarenje, Zlatnu arenu za najbolji scenario koja je pripala Jeleni Paljan, Zlatnu arenu za najbolju mušku ulogu (Bernard Tomić), Zlatnu arenu za fotografiju (Aleksandar Pavlović), kao i Nagradu Kino mreže, i najbolju ocenu kritičara i novinara.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.