Izložba slika i skulptura Milice Šujice Vučetić u Kući Đure Jakšića 1

Izložba slika i skulptura Milice Šujice Vučetić biće otvorena večeras u Kući Đure Jakšića, a trajaće do 28. januara. Izložbu otvara Goran Babić.

„Milicina izrazita, autentično signirana licentia poetica i njen Furor poeticus, pesnički zanos, na talasu senzibiliteta je domaćih neoekspresionista iz osamdesetih (De Stil Marković i Vlasta mikić, Cile Marinković, Mileta Prodanović, teofil Musović). Ona slika spontano, takoreći nonšalantno, rukopisom nadrealistički nekontrolisane imaghinecije (čemu duguje i action painting). Ona preferira ekspresiju fovistički čiste boje u sprezi i sintezi sa slobodnom, vijugavom, antiakademskom i nedogmatskom linijom crteža koja asocira na poetičku nevinost dece: sa dominacijom secesijske krive, ondulatorne, kurzivne linije (one Hogartove „linije lepote“ u znaku slova S, linije ženskih leđa)“, kaže kritičar Kosta Vasiljković povodom Milicine izložbe.

Milica Šujica Vučetić rođena je 1984. godine u Beogradu. Na fakultetu primenjenih umetnosti diplomirala je 2011. godine na odseku primenjeno vajarstvo. prvu samostalnu izložbu imala je u Progresu 2012. Član ULUS-a je od 2013, a naredne godine dobila je zvanje samostalnog umetnika. Naredne samostalne izložbe imala je u Domu vazduhopolovstva, kulturnom centru Topole i Galeriji Štab.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari