Izložba slika ,,Mi" Dane Кarić na festivalu "Dani Zorana Radmilovića" 1Foto: M.S.

U okviru pratećeg programa 33. Festivala ,,Dani Zorana Radmilovića“ u sredu, 16. oktobra, u 12 sati, u Radul-begovom konaku biće otvorena izložba slika ,,Mi“ Dane Кarić.

Dana Кarić je multimedijalna umetnica i filantrop, poznata po svojim raznolikim umetničkim dostignućima u muzici, pisanju i vizuelnoj umetnosti.

Diplomirala je dramu i pozorišne studije na univerzitetu Rojal Holovej u Londonu, a magistrirala kreativno pisanje na Metropolitan univerzitetu u Londonu.

Dana je započela muzičku karijeru sa trinaest godina i od tada je izdala nekoliko zapaženih albuma. Autorka je brojnih izdanja kreativnih knjiga i knjiga za decu na srpskom i engleskom jeziku.

Do sada je imala dve samostalne izložbe svojih slika, 2011 – „Ljubav u 13 slika” u Galeriji Gvarnerijus u Beogradu i u Кuršumliji. Učestvovala je i na dve grupne izložbe: festivalu „Virski” u Crnoj Gori 2015. i ULUS-ovoj izložbi „Rekonekcija” u Beogradu, Srbija 2019. godine.

Aktivno se bavi humanitarnim radom, a predsednik je Fondacije Braća Кarić od 2012. godine. Docent je na Akademiji umetnosti u Beogradu.

Dana nastavlja da doprinosi umetnosti kroz svoju raznovrsnu karijeru, koja obuhvata muziku, književnost i vizuelno izražavanje. Radul-begovom konak, sreda 16. oktobar u 12 sati.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari