Iznenađujući ukus Kristofera Nolana: Reditelj ne pljuje po tuđim filmovima, zna koliko je teško napraviti dobar 1Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Kristofer Nolan je jedan od najpriznatijih reditelja današnjice, njegovi filmovi su često nagrađivani prestižnim nagradama, ali to ga ne sprečava da uživa u visokobudžetnim blokbasterima za mejnstrim publiku.

Kako prenosi Index.hr, prema kritičaru Vorld of Reela Džordanu Ruimiu, „ima nešto u tome što su veliki režiseri impresionirani osrednjošću“. Na primer, Pol Tomas Anderson, reditelj filma Biće krvi, voli da gleda Venom 2 i Šang-Či.

U nedavnom intervjuu, Nolan je priznao da svakog Božića gleda romantičnu komediju Love Actualli, a voli i franšizu Brzi i žestoki. Emili Blant, zvezda Openhajmera, najnovijeg Nolanovog filma, potvrdila je da reditelj ima eklektičan ukus, ali da nikada ne kritikuje tuđe filmove.

„On gleda sve i jedan film, iz svakog žanra“, rekao je Blant. „I nikad ga nećete čuti da pljuje po tuđim filmovima. On zna koliko je teško napraviti dobar film.“

Nolanova ljubav prema mejnstrim filmovima i ranije je impresionirala njegove kolege. En Hatavej, koja je glumila Mačku u Nolanovom filmu The Dark Knight Returns iz 2012. godine, rekla je da je reditelj tokom snimanja stalno citirao komediju Mekgrubera.

Nolan je pre tri godine priznao da mu se dopao film Fast and the Furious 3: Tokio Drift (The Fast and the Furious: Tokio Drift), a pre deset godina pohvalio je film Čovek od čelika (Man of Steel), reditelja Zaka ​​Snajdera. „Verujem da će ono što je Zak uradio u Čoveku od čelika definisati Supermena našeg vremena“, rekao je tada Nolan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari