Izvan glavnih tokova evropske kulture

Uvodno predavanje reditelja Nebojše Bradića na okruglom stolu "Teatar Balkana - Saradnja na raskršću", koji se ovog vikenda održava u Nišu

Ostavite komentar


  1. Pametan clanak. Moj pokojni vrlo obrazovani otac je uvek govorio da nismo na Balkanu drzavotvorni. Lako se nadu razlike kod svih (jezicka narecja, religije a da ne govorimo o daljima) ali osnovna pamet ljudksog bica trazi slicnosti i drzi se njih kaosto rade pametni narodi u Evropi koji takode imaju iste jezicke razlike i to jos mnogo vece (Svajcarska, Belgija pa i Nemacka) ali mi nazalost biramo politicare koji nemoralno ostaju na svojim polozajima i kada je svima jasno da su potpuno zakazali! Zato je projekt EU utoliko vredniji ali ga kod nas kao i mnogo stosta svesrdno pljuju nadajuci se nekoj nebeskoj sili koja nam pomaze!

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.