Jasna Đuričić: Živimo u robovlasničkom društvu, poniženi i okovani strahom

Glumica o ulozi glavne junakinje u filmu „Heroji radničke klase“, koji će svetsku premijeru doživeti na 72. festivalu u Berlinu

Ostavite komentar


  1. Zalud moguci i verovatni potencijal i talenat, kad joj vidim sliku setim se Aide i tu je kraj. Ima stvari koje prosto ne treba raditi.

  2. Da je igrala u Dari, sigurno nigde ne bi bila pozvana niti nagrađena i ona to odlično zna. Naravno da sad koristi datu joj šansu, još neko vreme.

  3. Ja razumem njeno objasnjenje da je pristala da glumi u Aidi jer zeli da se pokazu obe strane price, ali kada zivimo u svetu u kojem se iskljucivo nasa strana krivi za rat i zlocine, onda je svako prihvatanje uloge u jos jednom takvom filmu prosto pristanak da budes deo takve propagande i krivljenja istorije. Drugo da filmova koji pokrivaju i njihove zlocine, a ovako u svim filmovima smo mi iskljucivi zlikovci i zato je to sto je prihvatila ulogu prosto odraz nedostatka njenog licnog vaspitanja, samopostovanja, postovanja svoje zemlje i naroda. Ali za nju se sada proculo i pretpostavljam da je postigla ono sto je i htela, da konacno svi cuju njeno ime na zalasku karijere.

  4. Živimo u robovlasništvu – poniženi, bez straha i oduševljeni – svojom voljom!

  5. Zivimo u opstem globalizmu, to smo dobili od njenih mentora. Njeno misljenje me neinteresuje jer ona je osramotila ovaj narod.

  6. „Nekada su radnici kod nas imali značajnu snagu, prava, glas …“ u zemlji kojom je vladao diktator. Vi baš imate talenta za glumu a još ste talentovaniji u žmurenju na jedno oko i iznošenju činjenica koje pokazuju samo jednu stranu priče, zavisno od konteksta koji vam odgovara. Kao sto ste u Aidi prećutali Orićev uvod u Srebrenicu , tako i Jugoslaviju predstavljate kao neki raj za radnička prava tj prava uopšte. A u sledećem intervju ćete kukati kako je partija zabranjivala slobodu govora.
    Ko je ovde lud? Pa mi , običan narod.
    A ovakvi poput glumice su samo prefrigani.

  7. Robovlasništvo je bilo neminovno za radničku klasu jer su joj oni koji su se spremali za kapitaliste ( tj.robovlasnike), ubacili u glave da im je važnije desničarenje u vidu borbe za tzv.nacionalno pitanje, umesto da krenu od “ brat (radnik) je mio koje vere bio“.Pobili smo se međusobno za interese onih koji su postali “ vlasnici kapitala“ a i nas !
    Pogledajte samo komentare ovde, a uveren sam da ih ne pišu oni koji su u realnom životu ne tajkuni, nego ni vlasnici str ili szr.
    Samo napred, u potpunu propast .

  8. Dosta si glumila u Bosni i borila se za njihova prava sad idi uHrvatskoj i snimi o srps.izbeg.ili zivi ti tamo gde je savrseno ,dostojanstveno moralno i imas sva prava. Sram te bilo uime Hr.izbeglica koi su ostali bes ikakva prava i bez icega

  9. Šta je sa ovim ljudima koji ovako pišu o jednoj sjajnoj glumici, za koju i neznaju kako izgleda. Da li ćemo se ikada izlečiti?

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.