Salon knjige i grafike u Pirotu, 12. po redu, održaće se od 10. do 18. februara u Sportskoj hali „Kej“ a Salon će otvoriti dobitnica Ninove nagrade za roman godine Gordana Ćirjanić.


Najavljeno je učešće tridesetak izdavača i izlagača iz Srbije i slovenačka Mladinska knjiga. Među izdavačima su Laguna, Beoknjiga, Srpska književna zadruga, Kreativni centar…

Prema rečima direktora Doma kulture Miška Ćirića, posle otvaranja Salona održaće se i promocija nagrađenog romana „Ono što oduvek želim“.

– Tokom trajanja Salona odvijaće se promocije knjiga i razgovori sa autorima. Za sada imamo potvrdu da će Salon posetiti dečji pisci Dobrica Erić, Raša Popov i Ljubivoje Ršumović – kaže Ćirić.

Salon organizuje Dom kulture pod pokroviteljstvom opštine Pirot ali bez pomoći Ministarstva kulture. Pošto Pirot nema nijednu knjižaru, ovo jedinstvena prilika da posetioci Salona kupe knjigu uz sajamsku popust. I ove godine biće dodeljenje nagrade najuspešnijim izdavačima i autorima — Sveti Trifun za kompletnu produkciju, Loza za najbolje pojedinačno izdanje, Šara za estetsko-tehnološki tretman knjige i Čokot za najbolju promociju. Na svečanosti dodele ovih nagrada biće objavljeni i rezultati konkursa za kratku priču koji je raspisao Dom kulture. Tri najbolja autora dobiće novčane nagrade a svi radovi će biti objavljeni u posebnoj publikaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari