Jedna od najprofitabilnijih franšiza se vraća na velike ekrane, pogledajte trejler 1Foto: 20th Century Fox / Ferrari / Profimedia

Navikli smo da svako malo dobijamo nastavke dugovečnih franšiza, a neke od njih zaista drže svoj kvalitet, kao što je recimo Planeta majmuna.

Filmski studio 20th Century je objavio prvi tizer trejler za dugoočekivani nastavak popularne naučnofantastične franšize Planeta majmuna, nazvan Kraljevstvo planete majmuna (Kingdom of the Planet of the Apes), piše Index.hr.

Radnja novog filma smeštena generacijama nakon događaja iz filma Planet majmuna: Rat, koji je izašao u 2017. godini.

Nakon smrti vođe majmuna Cezara, majmuni su se podelili u klanove, a jedan od klanova predvodi šimpanza Proksimus Cezar, kojem je cilj da porobi sve ostale primate.

U filmu ćemo pratiti mladog šimpanzu Nou (Oven Tig) i devojčicu Mej (Freja Alan), kojima je cilj da zaustavei tiranina Proksimusa Cezara.

Film je režirao Ves Bol, reditelj distopijske trilogije Lavirint (Maze Runner), dok su scenario napisali Džoš Fridman, Rik Džafa, Amanda Silver i Patrik Aison.

Uz Tiga i Alan, u filmu glume Kevin Durand, Trevis Džefri, Piter Mejkon i Vilijam H. Mejsi.

Franšiza Planeta majmuna je bazirana na istoimenom romanu koji je napisao Pjer Bul. Prva adaptacija romana je izašla 1968. godine i postala je svetski hit.

Moderne adaptacije, koje istovremeno služe kao rimejk i prednastavak filmovima iz 60-ih i 70-ih, započele su 2011. godine filmom Planeta majmuna: Početak, koji je zaradio više od 480 miliona dolara širom sveta.

Nakon njega, 20th Century je izbacio još dva nastavka prvog filma, a trenutno čekamo i treći.

S obzirom na to da je cela franšiza dosad zaradila više od dve milijarde dolara, 20th Century u planu ima još projekata inspirisanih Bulovim delom.

Kraljevstvo planete majmuna trebalo bi da dođe u bioskope 24. maja naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari