Dragoljub Draža Petrović, Ante Tomić, knjiga "Jesi li video ovo"Izvor: Laguna

Oni su hrabri i beskompromisni. Ono što pišu je duhovito i zabavno, ali i bolno istinito. Oni su Ante Tomić i Dragoljub Draža Petrović, a Laguna u saradnji sa Nedeljnikom predstavlja knjigu odabranih kolumni iz prepiske Tomić–Petrović s portala Velike priče „Jesi li video ovo“. Po rečima autorâ, ovo su njihovi najličniji tekstovi.

Svaka kreće s originalnim oslovljavanjem: Visokoprepodobni Petroviću, Brate i prijatelju Ante, Dragoljube pobratime, Zaslužni građanine Tomiću… A sve dalje je testament jednom vremenu, kako ga vide nesuđeni profesor sociologije i filozofije u srednjoj školi i nesuđeni organizator pozorišnih predstava, što je u jednom tekstu otkrio Draža.

Kako izgleda njihovo dopisivanje, šta je za njih humor, po čemu se razlikuju mediji „ovde“ i „tamo“ i najvažnije – kako se razumeju Srbi i Hrvati, otkriće svaki čitalac ove knjige…

Širok je raspon tema koje inspirišu tandem Tomić–Petrović: od Beograda na vodi, preko tragedije u „Ribnikaru“, avantura Sergeja Trifunovića na hrvatskom primorju, do izraelske agresije nad Palestincima; o očevima, služenju JNA, Miši Kovaču, Topalku i mnogim drugim aktuelnim temama.

Knjigu „Jesi li video ovo“ iz pera dvojice najduhovitijih ljudi u regionu možete pronaći od petka 13. septembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari